用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 做功課
go

做功課 [複製鏈接]

我個小朋友今年4年級啦!!........但做功課都仲係好似好慢咁!!...........妳地小朋友要做幾耐功課KA???.....有無方法改善??
   0    0    0    0

原帖由 LongLong_ma 於 10-9-6 15:39 發表
我個小朋友今年4年級啦!!........但做功課都仲係好似好慢咁!!...........妳地小朋友要做幾耐功課KA???.....有無方法改善??

他在家做的嗎?

佢有無好鍾意既課外活動??

我仔都係小四, 學校最後一堂係cp(做功課堂), 佢通常都做得7788, 返黎拿拿臨做埋少少, 彈埋琴就可做自己野. 我同佢講做唔切野就cut課外活動.

原帖由 LongLong_ma 於 10-9-6 15:39 發表

早 d 睡覺,最好唔好過九點半。唔好濕住個頭睡覺,濕氣重個人會重點,動作自然慢。

你個仔好生性, 比著我個仔, 佢就話cut 啦, 我就唔想咁易cut, 驚佢大個做乜都半途而廢
原帖由 IRON 於 10-9-6 20:33 發表
佢有無好鍾意既課外活動??

我仔都係小四, 學校最後一堂係cp(做功課堂), 佢通常都做得7788, 返黎拿拿臨做埋少少, 彈埋琴就可做自己野. 我同佢講做唔切野就cut課外活動. ...
‹ 上一主題|下一主題