用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 想搵足球班(基本訓練)俾囝囝...有無好介紹? ...
go

想搵足球班(基本訓練)俾囝囝...有無好介紹? [複製鏈接]

原本我上網搵咗足總嗰邊架,但佢D course講到明話只收有足球基本訓練技巧既小朋友參加...呢下真係頭痕,究竟夾硬照遞表入都無問題吖...定係真係先搵個基本班黎教曉佢先呢?如後者,有邊度有呢D班上?或者有無小組或私人教練??

P.S.我囝有ADHD的..
   0    0    0    0
你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效,是由心發出.

原帖由 ~仔仔媽咪~ 於 10-9-14 10:32 發表
原本我上網搵咗足總嗰邊架,但佢D course講到明話只收有足球基本訓練技巧既小朋友參加...呢下真係頭痕,究竟夾硬照遞表入都無問題吖...定係真係先搵個基本班黎教曉佢先呢?如後者,有邊度有呢D班上?或者有無小組或私人教 ...

車路X

好正。

原帖由 judy 於 10-9-14 10:37 發表

車路X

好正。

我搵到佢個網喇~~~^^ 唔知佢受唔受我呢類囝玩呢...又年紀大(十二歲),但又乜基本技巧都無,仲要有過度活躍專注力不足問題...好擔心...

原帖由 ~仔仔媽咪~ 於 10-9-14 10:45 發表

邊樹?

我知樂富有訓練班,唔知有冇其他場地。

原帖由 judy 於 10-9-14 10:47 發表

我知樂富有訓練班,唔知有冇其他場地。

我搵到佢個網喇~~~^^ 唔知佢受唔受我呢類囝玩呢...又年紀大(十二歲),但又乜基本技巧都無,仲要有過度活躍專注力不足問題...好擔心...

樂富都OK近我既...至緊要都係佢地頂唔頂得順我囝啫...呢下我超大壓力.

原帖由 ~仔仔媽咪~ 於 10-9-14 10:48 發表

樂富都OK近我既...至緊要都係佢地頂唔頂得順我囝啫...呢下我超大壓力. ...

佢地十二歲嗰啲,己踢到好勁咁,如果乜基本技巧,都唔知點分班。打電話問吓先。

原帖由 judy 於 10-9-14 11:17 發表

佢地十二歲嗰啲,己踢到好勁咁,如果乜基本技巧,都唔知點分班。打電話問吓先。

係啦,我都會打咗電話問咗先...始終我囝情況比較特別...年紀真係一個大問題.

醒目開學勳章

haha,加油,比小朋友學佢自己鐘意既野係好事,唔好放棄!:)

醒目開學勳章

原帖由 ~仔仔媽咪~ 於 10-9-14 11:18 發表

係啦,我都會打咗電話問咗先...始終我囝情況比較特別...年紀真係一個大問題.

睇睇呢個啱唔啱 http://www.hkfa.com/zh-hk/load_page.php?pid=32  

原帖由 ~仔仔媽咪~ 於 10-9-14 11:18 發表

我囝囝都有玩車路x訓練學校,佢好開心,佢係細囝,
不過你唔c擔心跟唔上, 因每堂教練都會review基本功及訓練,另我都知道佢哋係有訓練ADHD的小朋友經驗
你可以打去問吓了解吓
好過估估吓MA

I also want to have soccer traning for my 5 years' old son.  

Apart from HKFA, any other suggestion if would like to learn in HK side?

醒目開學勳章

原帖由 VENUSSUM 於 10-9-15 09:30 發表

睇睇呢個啱唔啱 http://www.hkfa.com/zh-hk/load_page.php?pid=32  

呢個講明唔收初學者架, 可惜!~~
另外, 我搵唔到車路士個網呀, 妳哋可唔可以pm俾我呀? 唔該。

孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

Some football class for your reference.

http://www.hksantos.com/index.do

www.chelseafc.com/hksoccerschool

http://hkarsenalsoccersch.com/

bbavalon

我仔仔都係5歲, 係南華會踢, 十分之開心...

可以考慮下..

原帖由 bbAvalon 於 10-9-17 12:29 發表
I also want to have soccer traning for my 5 years' old son.  

Apart from HKFA, any other suggestion if would like to learn in HK side?
‹ 上一主題|下一主題