用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 請問G1用什麼教科書(中英數)架?
go

請問G1用什麼教科書(中英數)架? [複製鏈接]

你好?

我想問下優才既家長,我既小朋友明年會入讀
GT既小一,所以,我想了解下GT既小一用僅什麼出版社---中英數課本???
請大家話我知呀!!!

謝謝

0    0    0    0

Eng:
- pop up now 1 (british ed.) by mm publications
- Gramma Practice by Longman (呀女交咗比老師, 唔記得係咩Level, sorry)

- ORT Stage 6 stories (e.g. 今日剛派 "In The Garden"
- GT 專用教材教phonics, reading & writing

Math:
- Sept 會用 GT 專用教材, 教晒小朋友小一上學期嘅嘢, Oct 先開始用下學期嘅書

我比較記得英文啲書, 其他嘅要摷呀女個書包先知, 抱歉!

(因為實在有好多書, 中文同普通話都分兩本, 堂課作業同專用教材咁, 好在學校好體貼, 每個學生喺班房都有個儲物櫃可以放吓唔使溫習用嘅書同文具, 如果唔係就慘!)

各位家長, 如有錯, 請見諒及更正, 謝謝!

之後進度會點, 可參考前文:
http://forum.baby-kingdom.com/vi ... page=49#pid25677145

醒目開學勳章

"In The Garden"要帶回校上課用嗎?
幾時付款?阿仔話學校送的!?

要帶回校用的,應該還有workbook。
全年共有六本,學期尾連同其他雜費一同繳付。

原帖由 SumSumBB 於 10-9-16 06:42 發表
"In The Garden"要帶回校上課用嗎?
幾時付款?阿仔話學校送的!?

回覆 3# SumSumBB 的文章

我女都係話老師送.

謝謝各位的幫忙!!!

原帖由 ansonann2 於 10-9-15 12:02 發表
你好?

我想問下優才既家長,我既小朋友明年會入讀
GT既小一,所以,我想了解下GT既小一用僅什麼出版社---中英數課本???
請大家話我知呀!!!

謝謝
‹ 上一主題|下一主題