用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 劍鳴幼稚園 KM 2010-11 K1 PM 家長閒談
樓主: 得巴
go

KM 2010-11 K1 PM 家長閒談 [複製鏈接]

我諗住買dvd 渣~

醒目開學勳章

我無咩心機睇果張野, 唔買得唔得呀 d野又要o係電腦睇, 我唔係好想比個仔成日搞我部電腦

我都係想買普通話的DVD.

原帖由 ashly11280 於 10-9-20 09:46 發表
我諗住買dvd 渣~

原帖由 babellt 於 10-9-20 09:17 發表
我都有諗過... 不過真係又幾貴.. 都唔知點配搭??
你會唔會買圖書??

我最後買左1set card, 一支新ipen (我屋企舊個支壞壞地),幼上、下既cd rom同幼上、下既資料片,咁都6百幾,唉...

醒目開學勳章

支i-pen 可否讀英文 ??
如果影印flash card, -pen可否辨認?
何時要交form ?

你地估今日小朋友要唔要番學呢? 阿仔今日又要拎書包、鞋袋,仲要拎埋個大燈籠,如果落大雨就會好狼狽呀!

原帖由 babellt 於 10-9-20 10:55 發表
支i-pen 可否讀英文 ??
如果影印flash card, -pen可否辨認?
何時要交form ?

早幾年係書展有買過呢間公司既教材俾阿仔玩,支ipen係咩language都讀到,provided要之前係cd rom度過左d data過去先。影印既flash card讀唔讀到我就唔sure,我問過而家本普通話書係對應支ipen既,不過又要買埋ipen資料片,成70蚊一個學期,真係有d貴,不過我d普通話就真係麻麻,驚教錯個仔都係買埋個softward算啦。

form佢上面無寫deadline,我填左開埋cheque啦,我諗呢一兩日都ok既。

原帖由 daddy2007 於 10-9-17 11:49 發表
Hello,  Cecilia also miss her old friends, let me know when you are free for 飲茶!

daddy 2007,

快d約出黎飲茶,Hugo成日掛住Cecilia呀!

原帖由 littlepig 於 10-9-17 10:27 發表
大肚腩媽:

你呢個名要轉比我.  早安! ::" />:" />:" />   

Ian 媽,

妳做大肚媽媽定大肚腩媽呢...

早前我仲問Joey想攞妳電話號碼tim,原來近在咫尺...

原帖由 babellt 於 10-9-17 10:18 發表
Rabbit 組加埋Issac, 唔知仲有邊個呢 ?? Doris, 有冇新發現??

Rabbit: Heidi, Hugo, Torrence, ching, Issac.

Mrs U, 阿女點解會成日上堂訓覺?? 我現在要小女10pm上床, 展轉反側都要10:30才可入睡.  早上7/8am起 ...

仲有邊個要努力問下Hugo先..
Rabbit: Heidi, Hugo, Torrence, ching, Issac

我Hugo9:30pm入房上床, 再看故事書,再展轉反側10:30才可入睡.  早上9am起床

醒目開學勳章

回復 4# 得巴 的帖子

想問係咪買左DVD就唔駛買CD rom喇, 因為內容一樣.

咁果d字咭同課程有無關聯呢?

HUGO媽,

我個女成日係屋企提住HUGO, 話同佢最friend, 都唔知真定假, 幫我問下吖?HAHA~

你地有無小朋友個名叫Lam cheuk kwan?唔知點解今日個女書包多左本"布娃娃不見了"書這本新書.聽日會帶返去還返比kwan kwan.

你好! 新黎報到! 我仔仔係C班的, 佢應該係全班最細,  同Mrs U 的晴晴是朋友呢! 佢話我知自己是apple組喎!

醒目開學勳章

回復 1# Littlehimhim 的帖子

hi, 你仔仔叫咩名呀, 我仔係Marcus, 都係C班, 佢應該係全班最大果個, 佢06年12月.  我在班房的壁報見有兩個小朋友都係12月, 唔知係上晝定下晝班呢

clear message

醒目開學勳章

我係group A 的, 你仔仔係K1考入去 , 好叻仔喎.  我仔大過你仔仔足足一年

家長日聽過老師講小朋友生日的月份要家長自己預備食物比全班同學, 如果係咁, 到時我地可以夾一夾.

唔知呢度有無9月份生日的小朋友家長呢?  我想知大概係點呢.

醒目開學勳章

回復 5# Mrs_U 的帖子

kwan kwan?? 等我call 佢媽咪先.

Doris,

我梗係大肚腩媽! 我已有個 "好" 字, 可以收工啦!

原帖由 Dorisdoris 於 10-9-20 17:30 發表

Ian 媽,

妳做大肚媽媽定大肚腩媽呢...

早前我仲問Joey想攞妳電話號碼tim,原來近在咫尺...

醒目開學勳章

me 2... 可以收工啦!依家要努力收肚腩!! 
Doris, 加油啦!!! 2 個開心好多架!!

原帖由 littlepig 於 10-9-21 10:20 發表
Doris,

我梗係大肚腩媽! 我已有個 "好" 字, 可以收工啦!

原帖由 LMCK 於 10-9-20 17:47 發表
想問係咪買左DVD就唔駛買CD rom喇, 因為內容一樣.

咁果d字咭同課程有無關聯呢?

DVD ROM係電腦度有D program俾小朋友玩,而隻cd rom係ipen既資料碟,如果要用ipen就要買隻cd rom。

未卡分3級,第一級係K1,第二級係K2,第三級係K3。
‹ 上一主題|下一主題