用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 劍鳴幼稚園 KM 2010-11 K1 PM 家長閒談
樓主: 得巴
go

KM 2010-11 K1 PM 家長閒談 [複製鏈接]

回復 56# LMCK 的帖子

clear message

醒目開學勳章

原帖由 得巴 於 10-9-21 11:57 發表

DVD ROM係電腦度有D program俾小朋友玩,而隻cd rom係ipen既資料碟,如果要用ipen就要買隻cd rom。

未卡分3級,第一級係K1,第二級係K2,第三級係K3。

Oh, 唔該哂.

醒目開學勳章

原帖由 Littlehimhim 於 10-9-21 17:30 發表
LMCK, 佢好好彩是K1考入的. 本來讀LH, 最后揀了KM呢! 係呀! 到時可以–齊買野比佢地生日會呀!

咁真係好叻仔喎

我問Marcus知唔知邊個係Fergus佢話知道呀.  你當初點解唔考慮比Fergus做大仔呀 我當時掙扎左好耐好耐至決定做大仔.

clear message

原帖由 Mrs_U 於 10-9-20 19:18 發表
HUGO媽,

我個女成日係屋企提住HUGO, 話同佢最friend, 都唔知真定假, 幫我問下吖?HAHA~

你地有無小朋友個名叫Lam cheuk kwan?唔知點解今日個女書包多左本"布娃娃不見了"書這本新書.聽日會帶返去還返比kwan kwan. ...

Heidi 媽,

我昨晚比張N1大合照給Hugo看,問佢你最喜歡同邊個同學仔玩?佢笑笑口指住Heidi,佢真係同Heidi好friend ka,又係成日提住Heidi,而且兩年都同一組...hahaha...

問下Kwan kwan是否Rabbit 組先..

原帖由 babellt 於 10-9-21 10:41 發表
me 2... 可以收工啦!依家要努力收肚腩!! 
Doris, 加油啦!!! 2 個開心好多架!!

回復 57# babellt 的帖子

Heidi ma, 唔該哂喎,呢度果然熱鬧。

Mrs U, 請問本"布娃娃不見了"係唔係人人都有,kwan kwan 剛剛星期一冇返學,但係今日都唔見佢有呢本書。另外,kwan kwan 話ching ching 學校掛住mama, 唔知係唔係你ching ching 呢?

Doris, kwan kwan 係 little dog 組,有次同佢傾計,我講幾個同學仔名字,包括hugo,佢竟然好suprise並高八度咁問:'嘜你識我d朋友咩?'

Kwan kwan媽,

原來kwan kwan星期一無返學,唔怪得晴晴書包多了本書都無人知啦!琴曰本書又再次跟了晴晴返屋企,haha我已經寫了張紙仔.....今日又帶返去先。
係呀!我個女好黏我的,kwan kwan資料準確!

Hugo媽:
係晴晴成曰在家提住hugo啊!琴曰又話佢靚仔....hahaha

deleted.....

回復 1# Mrs_U 的帖子

晴晴媽, 我個女(子澄)上年都話過hugo靚仔ga~

回復 1# Mrs_U 的帖子

醒目開學勳章

有冇媽咪在中環上班?? 可想約一起午飯...有興趣嗎? littliepig,我預左你啦.   

ashly,

原來你囡囡係子澄, Ian尋晚提過佢, 佢話子澄係BB, 因為佢吃得慢喎.

原帖由 ashly11280 於 10-9-22 09:18 發表

Heidi媽,

Heidi好吸引男孩子喎, 桃花好旺, 你擔心還是開心?

原帖由 Dorisdoris 於 10-9-21 19:24 發表

Heidi 媽,

我昨晚比張N1大合照給Hugo看,問佢你最喜歡同邊個同學仔玩?佢笑笑口指住Heidi,佢真係同Heidi好friend ka,又係成日提住Heidi,而且兩年都同一組...hahaha...

問下Kwan kwan是否Rabbit 組先.. ...

Doris,

你話校服甩色, 我之前冇留意, 尋晚睇下囝囝件校服衫冇甩色. 會否因為你洗之前浸得耐, 所以容易甩呢?

哈哈!!!!我諗係因為子澄要食多幾啖, 唔捨得收盒~

原帖由 littlepig 於 10-9-22 11:55 發表
ashly,

原來你囡囡係子澄, Ian尋晚提過佢, 佢話子澄係BB, 因為佢吃得慢喎.

醒目開學勳章

你地小朋友通常帶什麼回校吃?
我們只有麵包...

醒目開學勳章

我都正想問呢個問題, 不如每個媽咪都分享下比小朋友帶番學食的野, 咁我地可以偷下師.

曾經比Marcus帶的有 -
1. 各類唔同種類的餅, Marcus超鐘意曲奇餅(但有好多餅已經食厭左)
2. 白麵包搽Jam / 花生醬
3. 啫喱仔
4. 燒賣, 魚蛋
5. 粟米條, 旺旺雪餅(間中帶因為驚熱氣)

暫時諗到咁多.

原帖由 LMCK 於 10-9-22 15:56 發表
我都正想問呢個問題, 不如每個媽咪都分享下比小朋友帶番學食的野, 咁我地可以偷下師.

曾經比Marcus帶的有 -
1. 各類唔同種類的餅, Marcus超鐘意曲奇餅(但有好多餅已經食厭左)
2. 白麵包搽Jam / 花生醬
3. 啫喱仔
4 ...

我只是比Hugo帶
1. 各類唔同種類的餅
2. 麵包
3. 蛋糕仔
每日不同,無其他,暫時未食厭..

原帖由 ashly11280 於 10-9-22 13:14 發表
哈哈!!!!我諗係因為子澄要食多幾啖, 唔捨得收盒~

我開學頭兩天在班房見到子澄要食要食,唔捨得收....
‹ 上一主題|下一主題