用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保羅書院小學 請問??????
go

請問?????? [複製鏈接]

請問就讀SPC的學生是否都屬於有錢家庭或父母屬

專業人士???

請指點迷津。
   0    0    0    0

你是否怕那些"有錢仔"會"恰"你個仔呢?

學校有學費減免計畫,證明他們不會只收富有家庭,否則就不用設這類計畫。
原帖由 backtohome2005 於 10-9-16 18:33 發表
請問就讀SPC的學生是否都屬於有錢家庭或父母屬

專業人士???

請指點迷津。

係咪有錢家庭就真係不太清楚, 淨係知道1/3小朋友既體重超出教育局既標準

原帖由 chubby2688 於 10-9-16 20:56 發表
係咪有錢家庭就真係不太清楚, 淨係知道1/3小朋友既體重超出教育局既標準

"1/3小朋友既體重超出教育局既標準"... 邊度有announce出黎? 我個仔一定係其中之一.

有錢家庭? 如果以住既屋苑, 都唔少. 不過又唔係個個係咁. 我同老公都係打工仔, 住學校附近. 我要供樓又冇車. 我真係冇錢架!

開學第一個星期attach咗一張紙仔在手冊關於體重超標, 可能淨係比小一仔囉, 提醒家長要教小朋友注意均衡飲食.

原帖由 Teresa 於 10-9-16 21:44 發表

"1/3小朋友既體重超出教育局既標準"... 邊度有announce出黎? 我個仔一定係其中之一.

有錢家庭? 如果以住既屋苑, 都唔少. 不過又唔係個個係咁. 我同老公都係打工仔, 住學校附近. 我要供樓又冇車. 我真係冇 ...
‹ 上一主題|下一主題