用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 將軍澳廣場比諾幼稚園
go

將軍澳廣場比諾幼稚園 [複製鏈接]

請問將軍澳廣場的比諾幼稚園好嗎?

0    0    0    0

oh!  someone revealed that the school is good and teachers are very nice. my daughter may apply this school.

can you tell me more about this school.  thanks

我對比諾印象就麻麻地. 因我去參觀時, 問多2句. 校長就叫我比$500留位費. 但不用填任何form, 我覺得好奇怪時, 佢話你比咗留位費實會讀, 不用填form. 聽完佢咁講就立刻走人. 因佢表現好似好等錢駛咁, 所以印象就超麻麻:<

我個仔以前N1讀比諾,校長的確比較差,所以好少同校長聯絡,但她管理老師及阿審好嚴及好惡,所以老師及阿審好勤力,不敢怠慢
但學校裡的老師真正很很好,很愛護學生,很有愛心,經常主動與家長聯絡,以前個詹老師差不多每星期會致電比我,匯報個仔在學校情況及關心個仔在家的情況......非常好!
我個仔是11月插班入讀,因為11月才足兩歲,以及他十分怕事,起初我還以為他上學會哭最少一星期,但最後只哭2日便沒哭,之後更愛上上學,全因詹老師愛護令我個仔喜歡上學及主動學習

嘩你個老師咁好差不多每星期會致電比你,跟我仔個老師唔多打比我老婆,係我老婆打去問情況,上學期有見家長,我仔下學期插班入讀下學期無見家長,其他學校有本書仔貼咗學校生活相,但這間到學期尾得一張學生評估紙...V_V...問平時有無影我仔生活相,我抄份copy,佢話佢主要照顧學生所以無相 , 個校長己經無做轉咗.....

係西貢區那邊,都有幾多比諾POST,評語又OK喎,

我都比左留位費

我都留左位,我囡囡來緊11月都返N1 ! 我之前去睇過環境都算OK ! 我諗其他MOM所講那個唔係校長, 佢係園長應該係負責學校既行政, 態度又的確係麻麻地, 好像好HARD SELL咁, 講野好像比較直咁, 但又不至於冇禮貌 ! 我帶囡囡係公園玩時都同有些MOM 傾開..有兩個小朋友都係個度講緊..佢MOM 話D老師好好人, 又成日會打電話比佢同佢講返小朋友係學校情況, 小朋友返學好好開心 ! 所以我都比左留位費, 試下囉 ! 如果真係好差先再打算 !

回覆 1# garykokk 的文章

我都比左留名費, 去報名時見老師好人, 個子都鍾意, 同埋呢一區沒有多少間有pn價錢ok, 得番尚德一間...所以我比左留名費, 睇下個子讀成點先算
‹ 上一主題|下一主題