用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 燈籠不見了
go

燈籠不見了 [複製鏈接]

我特登買了個新燈籠俾女女拎返學校, 但係今日放學無拎返黎, 打電話問老師, 又話俾左佢拎住放學, 問校車司機同ee都話無見過, 問女女個燈籠去左邊, 佢話俾個哥哥拎左, 早知唔買新燈籠俾佢, 用返舊年果個啦!

我女女係搭3號車放學既, 果個燈籠係奧比斯飛機燈籠, 用H2O既環保袋裝住既, 上面貼了女女的名字 CHAU YING TUNG, 如有人拾獲, 請通知本人.
   0    0    0    0

hi, 我個女女9/21號拎左個奧比斯飛機燈籠返來(但係唔見有貼名),我以為係學校送嘅。22號女女個班主任打電話來話個燈籠係上午班個同學仔,唔係我女女。我已經係9/22下午將個燈籠交返俾班主任,希望係你女女個燈籠。

唔好意思呀!!班主任話問我個女燈籠係咪佢嘅,佢話係咁就俾佢拎左返來屋企(本身佢9/16冇帶燈籠返學)。你聽日問下學校啦!

原帖由 Carman1112 於 10-9-23 01:16 發表
我特登買了個新燈籠俾女女拎返學校, 但係今日放學無拎返黎, 打電話問老師, 又話俾左佢拎住放學, 問校車司機同ee都話無見過, 問女女個燈籠去左邊, 佢話俾個哥哥拎左, 早知唔買新燈籠俾佢, 用返舊年果個啦!
...

好呀! 我聽日問吓學校啦! 唔該晒! 請問你個囡既班主任叫什麼名呀?

原帖由 puiyan119 於 10-9-23 15:50 發表
hi, 我個女女9/21號拎左個奧比斯飛機燈籠返來(但係唔見有貼名),我以為係學校送嘅。22號女女個班主任打電話來話個燈籠係上午班個同學仔,唔係我女女。我已經係9/22下午將個燈籠交返俾班主任,希望係你女女個燈籠。

唔好意 ...

Miss Lai, N1 BLUE PM.
希望係你女女個燈籠。

原帖由 Carman1112 於 10-9-23 17:41 發表
好呀! 我聽日問吓學校啦! 唔該晒! 請問你個囡既班主任叫什麼名呀?

原來你女女個燈籠不是我的, 今日校車ee打電話俾我, 話有一個男仔拎了我女女的燈籠, 但係個小朋友既家長又無出聲, 直至校車ee問車上的小朋友, 有無人拎了個飛機燈籠, 個小朋友就承應係佢拎了。

原帖由 puiyan119 於 10-9-23 18:14 發表
Miss Lai, N1 BLUE PM.
希望係你女女個燈籠。

校車ee剛打電話俾我, 話個燈籠已經俾個小朋友整爛了, 唉!

希望你o地唔好為o左呢件事而唔開心啦!
原帖由 Carman1112 於 10-9-24 14:44 發表
校車ee剛打電話俾我, 話個燈籠已經俾個小朋友整爛了, 唉!

無辦法啦!唯有當係唔見左啦!

咁你女女咪好唔開心?今日生日會,我個女拎左成袋食物返來,勁開心。希望你個女女都開心返啦!

原帖由 Carman1112 於 10-9-24 16:52 發表
無辦法啦!唯有當係唔見左啦!

佢今日放學返黎又係一大袋食物, 勁開心, 99 話佢成個下午係到唱歌, 我夜晚返到去, 佢喉嚨都沙左.

原帖由 puiyan119 於 10-9-24 17:27 發表
咁你女女咪好唔開心?今日生日會,我個女拎左成袋食物返來,勁開心。希望你個女女都開心返啦!

醒目開學勳章

原帖由 puiyan119 於 10-9-24 17:27 發表
我個女又係勁開心, 仲要一落車就要食。

醒目開學勳章

我個燈籠冇唔見, 不過穿左漏哂氣
‹ 上一主題|下一主題