用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

冬季校服 [複製鏈接]

大家會否訂校樓 + 夾棉樓

是否訂either one is enough, no need to order both.. it's quite expensive
   0    0    0    0

係bor,如果有display睇吓先就好lu...唔知金綸有得賣未???

suggest order

shirt x 2
other one enough

I also want to know what is the winter uniform look like.

是否只買校褸或夾棉褸?

i want to buy either one... since not justify to buy both

In other KG, ur kids can wear their own jacket when weather drop below certain degree.. i am not sure whether Good Hope allow us to do so or not ??

buy either one (school jacket or 校褸).  need to know if it is compulsory to wear school jacket or 校褸in some special event.

我都好想睇下校褸, 夾棉褸係點既?  厚薄? 係唔係一定要兩樣都買?  我只覺得價錢都幾貴.
Monkey媽媽

醒目開學勳章

咁你地會買校褸定夾棉褸呀? 遲d買運動服時仲要買冷衫呀! 好似太多外套要買...

我都覺得幾貴, 如果全套買加埋運動服要千幾蚊,希望Quality可以好少少!夏季條裙已經爛左個袋,d車工好化學

問過學校,校褸係一定要買的。

staff 話夾棉褸暖過校褸,唔一定要買。天氣太凍可唔可以著自己褸返學就未有定案。

校服式樣未 ready,所以暫時無得睇。

仲有,冷外套係羊毛,同而家o個件係唔同的。

thank you for above information.  Then, I will buy 校褸first as it is compulsory..

also agree that there are too items (uniform) to buy.  you know, children might not suit for next year as they grow very fast.

唔知點解....我預左學校係一定要我地買校褸!聽講中小學用的料係靚料,希望幼稚園都係啦^^

醒目開學勳章

學校回覆 冬季校服要配黑鞋,學校指定的襪-要在11月定運動服時一齊落order。

若果天氣太冷要穿甚麽顏色的帽、手襪、頸巾和襪褲就要待覆。

20/11先有得買冬季校服, 我覺得好似太遲...我記得舊年11月已經好凍.

原帖由 winwin2 於 10-10-4 17:22 發表
20/11先有得買冬季校服, 我覺得好似太遲...我記得舊年11月已經好凍.

我問左趙總務, 佢話如果校服未ready時轉冷就可以著自己衫. 佢話如果太凍著down就咩色都得, 不過我都係唔敢買住, 驚到時又要指定顏色就幣.

有無家長見過冬季校服咩樣? 趙總務話學校有件未finalized既辦.

原帖由 elmolly 於 10-10-4 17:35 發表

我問左趙總務, 佢話如果校服未ready時轉冷就可以著自己衫. 佢話如果太凍著down就咩色都得, 不過我都係唔敢買住, 驚到時又要指定顏色就幣.

有無家長見過冬季校服咩樣? 趙總務話學校有件未finalized既辦. ...

係呀,佢話學校已經有一套掛左出來,係未 finalize 的,不過只係一點細節位未定好而已。

到校接送的家長,或參加家長會的家長都可以睇到。希望見到實物的家長可以影相俾大家睇下啦

原帖由 B.B.BaBa 於 10-10-4 17:44 發表

係呀,佢話學校已經有一套掛左出來,係未 finalize 的,不過只係一點細節位未定好而已。

到校接送的家長,或參加家長會的家長都可以睇到。希望見到實物的家長可以影相俾大家睇下啦 ...

實物見到了, 黃色裇衫, 灰色背心裙, 灰色校褸, 校褸唔厚架(一定要買) 夾綿褸(選擇性購買)是綠色的都幾有型 !
我實在唔好意思影相, 只可型容吓 ~

噢!係唔係一定要黑鞋呢........又要買過對!舊年果對太細了

Thanks all for your information, then i will buy 校樓, but not 夾棉樓

but need to buy 校樓 in a bigger size, so my daughter can wear more clothes insides
‹ 上一主題|下一主題