用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖方濟各學校 1C功課不見了,請幫忙.急急急急
go

1C功課不見了,請幫忙.急急急急 [複製鏈接]

女女早前派發一份尋找錯別字的功課不見了(11月份交那份),請問有無家長能E  一份給我.謝謝謝謝
[email protected]

拜托各位!!!!!!!
   0    0    0    0

回覆 1# mayceyu 的文章

http://www.ssclera.org.hk/2010.pdf

Really thanks for uploading the form.  Whenever we have any issue, let's chat here and share the information.

原帖由 曲曲 於 10-10-13 12:14 發表
http://www.ssclera.org.hk/2010.pdf

原帖由 KennisL 於 10-10-13 12:10 發表

非常感謝!!!!!!!!!!

Hello, 1C mums,

唔知你們有無覺得近月阿女好忙....經常溫習中文,英文,常識,普通話.好似無時間去玩....唔知你地係唔係....請分享一下你們的經驗.......THANKS.....

原帖由 mayceyu 於 10-10-14 17:38 發表

非常感謝!!!!!!!!!!

原帖由 Kowbie.Chai 於 10-10-19 23:58 發表

唔知你們有無覺得近月阿女好忙....經常溫習中文,英文,常識,普通話.好似無時間去玩....唔知你地係唔係....請分享一下你們的經驗.......THANKS.....

...

小一新生一個月適應期已過,老師要開始常規訓練,要逐漸養成小朋友的自學精神。雖然看來較繁忙,但仍相對輕鬆,小一同學只要習慣快手快腳做功課和溫習,也可騰出時間玩的。只是到了高小,最好的安排是星期一至四都是讀書日(功課和溫書約要兩小時或以上),星期五,六和假期可以休息一下,安排節目,而星期日便要為預習作準備。

醒目開學勳章

升左上小學就預左係咁,我個女上年P1時都係咁,不過現在已經習慣了.
我時間安排係咁,星期一至四唔可以有任何節目,唔可以睇電視,玩玩具,只可以睇圖書,星期六日早上要溫書,下午就去街玩.
我本身星期一至四都唔會溫書,因為平時做功課都做到大約6點,有時做到7點(太多功課,成日都8,9樣)而我堅持每日要830上床瞓,所以平時係唔會同佢溫書,留返星期六日至溫,下午就去玩. 現在升上P2,個習慣仍然係咁.
原帖由 Kowbie.Chai 於 10-10-19 23:58 發表

...
‹ 上一主題|下一主題