用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 靈糧堂(九龍城)面試日期同st. nicholas撞到正,點撰好?!? ...
go

靈糧堂(九龍城)面試日期同st. nicholas撞到正,點撰好?!? [複製鏈接]

0    0    0    0
簽名被屏蔽

你ST NICHOLAS邊日呀?

原帖由 rubbinma 於 10-10-21 13:13 發表
今日收到靈糧堂封interview信,同st.nicholas差15mins,打去靈糧堂可話0痛得改時間,咁點撰好呀?

簽名被屏蔽

我就不選擇九龍靈糧堂啦,今年間學是非混亂,校長,主任同d老師都走在,都唔知發生什麼事,我個女返學都唔適應,地方又細,小朋友都沒有空間活動,真失敗!!!!!!

請問學校發生何事?
還有, 你指幼兒園還是幼稚園? 兩間的校長不同的.

原帖由 godlove 於 10-10-23 18:19 發表
我就不選擇九龍靈糧堂啦,今年間學是非混亂,校長,主任同d老師都走在,都唔知發生什麼事,我個女返學都唔適應,地方又細,小朋友都沒有空間活動,真失敗!!!!!! ...

我都撞期啊!請問你是幾點in呀?

回覆 5# Leung108 的文章

詳情也不太清楚,但是只知道校長及老師無從前咁好,笑容也不多,有問題都沒有跟進,
課程又簡單得,我有朋友借10年前的主題書給我,和現在的書內容是一樣的,你話是否有問題呢?時代都進步了不少,小朋友都不同啦!所以9月已退學

真可惜,我覺得老師有愛心,當年有offer都諗到最後一分才放棄
原帖由 godlove 於 10-10-27 22:37 發表
詳情也不太清楚,但是只知道校長及老師無從前咁好,笑容也不多,有問題都沒有跟進,
課程又簡單得,我有朋友借10年前的主題書給我,和現在的書內容是一樣的,你話是否有問題呢?時代都進步了不少,小朋友都不同啦!所以9月已退 ...

簽名被屏蔽

你咁得意o既? 另外一個topic你話你自己個小朋友得一歲多d, 但係你而家又話小朋友返幼稚園已經退左學?

仲有, 你好似係新朋友wor ! 開新account黎講靈糧堂有幾唔好, 真係有心啦!

小朋友返學一個月多d就知道間學校幾咁唔好, 小朋友適應期都未過, 你就咁快有問題要學校同你跟進啦? ! 你自己都已經識哂全校老師, 連以前d老師你都識埋, 你真係叻

原帖由 godlove 於 10-10-27 22:37 發表
課程又簡單得,我有朋友借10年前的主題書給我,和現在的書內容是一樣的,你話是否有問題呢?時代都進步了不少,小朋友都不同啦!所以9月已退 ...

其實我好讚同karaqueenie的講法, 而且你話課程簡單...以我所知, 佢地d 課程同迦x 和 x思都係差不多......而且我朋友係出版社做, 佢話"d 書每年都會改少少....如果唔係佢地唔哂嘮啦", 不過學校都會比d家長用old book, 因為佢地主張用worksheet........如你覺得英文堂唔足夠的話, 亦可join 佢地個英文班子(放學上)....

我仔仔讀緊靈糧堂, 我完全唔覺得有以上咁既情況喎, 我仔仔返學返得好開心, 老師們亦都好細心, 經常都有同家長溝通架bor~
至於課程問題, 我又唔覺得特別差, 我見仔仔返到黎又講英文&普通話, 可能係個別人既吸收唔同je~

題外話:我知道九龍城有2間靈糧堂,請問有咩分別架?謝謝。

一間是靈糧堂幼稚園- 半日制, 另一間是靈糧堂幼兒園- 全日制
兩間係唔同校長的

原帖由 kittyyau 於 10-10-29 15:45 發表
題外話:我知道九龍城有2間靈糧堂,請問有咩分別架?謝謝。

回覆 12# cathypig 的文章

請問佢地有幾多英文/普通話堂, 教學方法是活動/其他方法, 地方有幾大, 舊唔舊呢? 要行樓梯的嗎?

佢地星期一&二上普通話堂, 星期三&四上英文堂,星期五就有時上普通話有時英文堂, 學校個地方都ok架....我上網睇過佢地學校2010/6月個視學報告...話佢地學校會借用2樓教會個禮堂同地下操場活動, 所以全校學生都可以一齊在禮堂assembly....另外, 學校有lift...可以唔哂行樓梯

我仔仔都讀緊幼稚園,好開心。
囡囡讀緊幼兒園,都非常開心。
其實而家啲父母想給兒女什麼呢?只是幼稚園階段。
‹ 上一主題|下一主題