用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

UNICEF 籌款義賣 [複製鏈接]

大家有沒有參與買MUFFINS籌款呢?不知道會籌到多少錢呢? 不過,MUFFINS不是太好樣。希望小朋友可以在活動中學懂珍惜所有吧。
   0    0    0    0

開學得個零月, 學生家政堂做的可以點 ?
雖然返到來夾到一pat野咁...但小朋友食得很開心.

小朋友有得食就會開心吧! 見到他們拿著蛋糕的樣子也很開心呢。不過重點是做埋善事,都是好事來的。

原帖由 softhard 於 10-10-25 22:39 發表
開學得個零月, 學生家政堂做的可以點 ?
雖然返到來夾到一pat野咁...但小朋友食得很開心.

阿仔用自己零用錢買咗2個, 上星期四收到1個朱古力, 佢放學時話俾我聽佢已經食咗, 好好味!!!真搞笑。 blueberries會明天收到。

原帖由 lapalala 於 10-10-25 23:11 發表
小朋友有得食就會開心吧! 見到他們拿著蛋糕的樣子也很開心呢。不過重點是做埋善事,都是好事來的。

用自己的錢買,希望佢會記得點解會有個MUFFINS啦~

原帖由 Hinbabyma 於 10-10-26 10:20 發表
阿仔用自己零用錢買咗2個, 上星期四收到1個朱古力, 佢放學時話俾我聽佢已經食咗, 好好味!!!真搞笑。 blueberries會明天收到。

原帖由 lapalala 於 10-10-26 22:28 發表
用自己的錢買,希望佢會記得點解會有個MUFFINS啦~

今日收到的muffin, 比上星期收到的好好多 !
有進步, Y7的學生加油 !

學會珍惜就是最好的回報, 希望他們會好好的記住這次.

YEAR 7同學仍未收到全部MUFFINS。再問之下,原來學生為了今次的活動,已經連續幾天留校至六點半七點趕工。讓他們休息一下,下星期繼續吧!YEAR 7 加油!

原帖由 lapalala 於 10-10-27 18:22 發表
YEAR 7同學仍未收到全部MUFFINS。再問之下,原來學生為了今次的活動,已經連續幾天留校至六點半七點趕工。讓他們休息一下,下星期繼續吧!YEAR 7 加油! ...

我呢d C9, 整一百幾十個MUFFINS 唔係難事, 最緊要有大焗爐.
不過以一班12歲"少爺乓" 去做, 可能係一世人第一次下廚, 所以整成點都好, 我都叫個女要"欣賞"哥哥姐姐果份努力.  話唔定幾年之後, 佢地上左中學部, 就要幫手serve小學部的小朋友.

我常說,自己做就容易,要少爺兵做簡直難為了老師。不過希望我們的少爺兵會長大,學會照顧自己之餘,也不會成為新一代的港孩。
‹ 上一主題|下一主題