用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 劍嗚interview - 有無人可以同我對調日子呀? ...
go

劍嗚interview - 有無人可以同我對調日子呀? [複製鏈接]

本人收到劍嗚interview信..日子係十一月十三日(六) 12:00,
但因當日全家去咗旅行...
已打咗去學校問..學校叫我fax資料機票去...
但要有其他人對調先可以有位...

請問有無人可以同我對調日子interview呀.....
many thx.

[email protected]
   0    0    0    0

我是在11月6日12:15 pm.   因同根德園面談太近, 可能放棄見keen mind.   如果可以幫到你, 我唔介意同你對調, 我女女又有機會interview.

我係11月6日2:15pm, 因為撞0左另一間0既面試, 會放棄劍鳴, 如果0岩就PM我, hehee

呢間幼稚園k1好少位, 就算in咗, 都只會waiting, 唔會即時accept, 等到頸都長先有極少人會在6月release d 位出來, 最重要的是, 千萬不要轉時間, 否則一定reject.

原帖由 ssiu777 於 10-11-1 15:20 發表
本人收到劍嗚interview信..日子係十一月十三日(六) 12:00,
但因當日全家去咗旅行...
已打咗去學校問..學校叫我fax資料機票去...
但要有其他人對調先可以有位...

請問有無人可以同我對調日子interview呀.....
many t ...

回覆 1# Silverhawk 的文章

School said the appointment cannot be swapped as they group more or less same age candidates in the same time slots.

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 Silverhawk 於 10-11-1 17:44 發表
呢間幼稚園k1好少位, 就算in咗, 都只會waiting, 唔會即時accept, 等到頸都長先有極少人會在6月release d 位出來, 最重要的是, 千萬不要轉時間, 否則一定reject.

...

無辦法啦
佢N班多人過K1
所以要等自己d學生放棄個位先可以call waiting list嘅小朋友
但如果你等得嘅, 都唔少位架
今年K1就有一半係新生喇!
恐龍家

回覆 1# 小曳人 的文章

原帖由 kcheng1328 於 10-11-2 21:44 發表
點解有o甘多人要走呢?
唔選擇原校升K1呢?

講真有好多人都考到一D一條龍o既學校,打算第時小一無洗煩,仲有D考到自己o既心儀名校,所以咪走囉,不過我就覺得最緊要係睇自己o既小朋友適合咩學校緊要D。

原帖由 whong18 於 10-11-2 11:18 發表
School said the appointment cannot be swapped as they group more or less same age candidates in the same time slots.

我唔知道可唔可以對調,但學校講真o既,因為我做家長義工真係同一group o既小朋友月份係差唔多,唔會差好遠,比如通常會group一個月份o既小朋友一齊。

原帖由 Smallpigbb 於 10-11-2 22:19 發表

講真有好多人都考到一D一條龍o既學校,打算第時小一無洗煩,仲有D考到自己o既心儀名校,所以咪走囉,不過我就覺得最緊要係睇自己o既小朋友適合咩學校緊要D。 ...

唔係擔心小學, 我地唔會走

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 小克 於 10-11-3 08:14 發表
This school is not a "simple" one.  If you really cannot go, I suggest you give up and try other schools.  In fact the K1 space of KM is so limited.

我又唔係咁諗喎~
既然都去唔到, 跟住發現有轉機, 點解唔去吓喎, 又無乜sit抵嘅 (除咗嗰$30)
俾自己多個機會~ 平常心啦!
恐龍家
‹ 上一主題|下一主題