用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 會選擇邊一間讀請比意見.
go

會選擇邊一間讀請比意見. [複製鏈接]

,啓思正校下午,跑馬地寶血下午,又一村上午,挪威信義中英文上午.
   0    0    0    0

你仲有邊間會in呀?
我只係識啟思and又一村,兩間水平感覺上一樣,但啟思有啟基小學backup,但你自己又想佢讀上午or下午呢?這是最重要的!

如果住對面海就唔好選KLN,小朋友日日塞車好花時間

回覆 2# dolphinmama 的文章

培道,靈糧堂,創價,民生,根德園,

你住邊一區架,如果太遠,小朋友就可能會辛苦d,我自己簡左又一村學校,因為我睇依度,個個小朋友都好喜歡返又一村學校,好似冇乜壓力,我囡囡面試個日,又一村俾我同囡囡既感覺真係好好,我同囡囡之前去某一間幼稚園拿表格,俾我同囡囡既感覺十分反感,係咁拉住我話走

幾時俾留位費?等唔等到其他出offer?
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

聽講培道幾好,但我冇報,所以唔知佢太多野,靈糧堂太淺,我寧願又一村,起碼地方大,創價一定會試,但太遲in,所以唔會影響到你考慮俾邊間的留位費,民生仲遲,所以都要試,根德是我最最最推薦的,但聽講佢要12月先知結果,所以你根本就係間間都要in,哈哈~~~係咁辛苦啦,大家咁話!

到收到結果時,若根德收,邊間都唔會考慮,其次就係創價,最後就係又一村!

其他的一係聽講好難入(民生),一係太淺........這是個人意見,希望不要介意講得太多!
原帖由 kenjo 於 10-11-3 18:27 發表
培道,靈糧堂,創價,民生,根德園,
‹ 上一主題|下一主題