用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 急問: 寶血、真光、嶺南、蘇淅點排?
go

急問: 寶血、真光、嶺南、蘇淅點排? [複製鏈接]

急問: 寶血、真光、嶺南、蘇淅, 你地會點排? 邊間好d?  請教路!
   0    0    0    0

我都好想知道,因爲我都有報呢四間,嶺南聽日個面試可能吾去啦,因爲聽日有三場,打算去兩場就算啦。吾想她太辛苦。

三場咁多?  邊間呀?  明日我要去嶺南, 一場only

原帖由 shanyeungbb 於 10-11-5 12:41 發表

真光,嶺南,禮賢會,聖保羅堂...

原帖由 shanyeungbb 於 10-11-5 12:41 發表

聽日會見呂郭碧鳳,嶺南,聖保羅堂。

醒目開學勳章 王國長老

個人意見

如果打算考程度深既小學, 我揀蘇浙

想穩陣(大概keep住band one 尾)+關愛+平實, 我揀真光

覺得愛心最緊要, 揀嶺南

(sorry都話個人意見, 寶血唔係我杯茶)

原帖由 shanyeungbb 於 10-11-5 10:53 AM 發表
急問: 寶血、真光、嶺南、蘇淅, 你地會點排? 邊間好d?  請教路!

charlotte_mom:
蘇淅,聖保羅堂,真光,聖瑪加利大

你會點排? 邊間好d?  請教路!

蘇淅~聖瑪加利大~聖保羅堂~寶血~真光~嶺南

why蘇淅the first...is your child studying there.....can u share some opinion of these ranking??
thanks!!

之前無去嶺南in, 昨日收到信又叫去in.
一定是收唔夠學生.

對我來說就TL第一,嶺南最后
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

回復 10# fleshmoon 的帖子

我都同你一樣冇in,但再收信叫我去in。
唔去in嘅原因:
我一早send信去嶺南同民生, 民生一早已確認收到信,但遲遲未見嶺南回覆,我打電話先知佢地冇收過我apply pn 同 k1嘅 form, 佢叫我再send, 咁我咪再send(但今次冇apply pn, 只apply k1)。後來收到in嘅信,點知我女嗰日發燒,打電話比嶺南,先知嗰封信係叫我女in pn,跟本佢地有收到我第一封信。然後再同佢地確認我唔會in pn。
跟住我就再收到兩封唔同日子in k1嘅信,我晒嬲嬲地咪唔in囉,點知早幾日,又收信叫20号去in,D行政超級大混亂!
‹ 上一主題|下一主題