用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 各位PN班家長小朋友升唔到國際班你地有冇唔開心 ...
go

各位PN班家長小朋友升唔到國際班你地有冇唔開心 [複製鏈接]

我個小朋友讀緊PN班升唔到國際班真係好唔開心只可升上主流班,真係唔明点緊佢地會留返咁多國際班位比街外人,咁少位比讀緊的小朋友, 開學前又話可以直升,又話有國語,個NET老師又係得個20出頭冇嘜經驗的老師,真係令我覺得貨不對辨, 好唔開心
   0    0    0    0

朋友個仔面試時表現都唔係話好叻都收了國際上午班,唔通我地而家讀緊PN班的小朋友,還比街外人差嗎,真的不明學校点解有咁樣的安排,激死

我都有D唔開心,之前個班主任重話我個仔係班上講野都算叻添!

咁咪就係囉,我個班主任都係咁講話佢英文好過中文好多,到底佢揀嘜人呀,咁你知唔知多唔多同學可以升到,

今日打電話去學校問,話國際班已滿額!

沒有,因為一開始巳決定讀主流班.....

Just confirmed with school,
PN has 8 classes in this year and
K1 Int'l in next year also has 8 class, but school do not promote all PN students to K1 Int'l.

我問過幾個同學仔家長,都係收本地班。我估係因為佢地出事後驚冇人讀,所以俾多d國際班位來吸引外來生。

事實就係咁,佢講過只比3份1人升到國際班,3份2比外人,所以我覺得佢超衰,係佢令到我地家長唔滿意佢

我寫左封信俾學校,剛剛通知俾到國際班下午班。各位家長可試試

但我仔讀緊上午班就唔想佢轉讀下午班!
‹ 上一主題|下一主題