用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St Nic VS CPSKG
go

St Nic VS CPSKG [複製鏈接]

hi all,

My gal got offer from St Nic and CPSKG, both AM. I'm not quite sure which school has stronger Eng + PTH level. Can any parents share their comment and experience?

Many thanks!
   0    0    0    0

Same case...anyone can share the info?

純粹路過, st. nic都收左我呀b am class, 如果大家讀st. nic, 我地就要多d聯絡啦, hahaha.

如果有 kv 或 st. cat. 收你, 你會點呢?
interview 左 st. nic 後感覺極之討好喎

舊年我都係呢2間OFFER, 到最後都係選左ST NIC
CPSKG每天有個半鐘英文堂, 校舍大, 老師NICE, 有小學做BACK UP, 我唔知係咪直升, 但小學係行IB, $5XXX 一個月, 我唔選係因為我唔想行IB, 又唔會讀佢小學, 最後無選!

ST NIC
一日40MIN NET TEACHER教英文, 一個星期3堂普通話,活動教學, 小班, 我女16個小朋友一班K1, 學術平均, 老師細心, 照顧有加, 好了解每一個小朋友性格, 番學開心, 總之就平靚正...

咁要睇你想要咩啦~

咁你小朋友英文勁唔勁呀?
原帖由 jswailam928 於 10-11-17 21:14 發表
舊年我都係呢2間OFFER, 到最後都係選左ST NIC
CPSKG每天有個半鐘英文堂, 校舍大, 老師NICE, 有小學做BACK UP, 我唔知係咪直升, 但小學係行IB, $5XXX 一個月, 我唔選係因為我唔想行IB, 又唔會讀佢小學, 最後無選!

ST ...

我小朋友英文唔勁, 屋企都係用母語,
但佢對英文好有興趣, 經常同我說英文, 看英文圖書~但我知道佢果班好多同學都是說英文的~

How much school fee of st nic? 又一郏同creative and st nic, how to choose?

$ 2530
‹ 上一主題|下一主題