用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問有冇家長收到玫瑰崗既收生通知書? ...
go

請問有冇家長收到玫瑰崗既收生通知書? [複製鏈接]

如沒記錯,今個星期應該收到收生結果通知書。請問有冇人己收到?
   0    0    0    0

應該無咁快,個老師話27號前會收到通知,我諗等多兩三日,我都好心急呀!
想問吓你見N1定K1呀?

未有消息! 我報K1.想問下你地覺得呢間有什麼吸引? 因為我手上已有兩間AM Offer, 如果玫瑰岡幸運入到都唔知點揀好.

seatigero, 我都喺見K1,但應該機會很微。囡囡當天完全唔受控,老師叫佢疊高時,老師未到佢已把疊好的積木經推倒。跟住周圍走,搞煮飯仔。除咗插花肯做之外,冇樣會做。

chocolate_bar ,其實喺因為我姨甥讀緊。我哥哥跟我說校內環境好(確實唔錯),中英文敎授課程和蒙特梭尼敎學,應該會唔錯!而且看見姨甥都很有進步,所以一試。

其實好怕要等,好心急想知道結果

我諗我囡囡機會好微,嗰日見得麻麻地,同埋今年K1只係話收得一班(應該得30人左右),咁多人報,都打定輸數。
Good Luck!

你哋喺報全日還是半日?祝大家好運吧!
p.s.我幾喜歡這校!

Rosaryhill collected $660 in early nov from the current PN students, i think all parents paid as in such early stage no students should have other K1offers at hands.  So that is why so little k1 places, a lot will release once they can enter other better KG.

本人喺一個好心急既人,這星期每天都在想"有信未",搞到沒乜心機做嘢。真喺好怕等既過程

原帖由 yfchoy 於 10-11-24 10:06 發表
本人喺一個好心急既人,這星期每天都在想"有信未",搞到沒乜心機做嘢。真喺好怕等既過程

我都好緊張....每日都要專登落樓開信箱既心情真係唔好受....雖然都係以平常心去面對收定唔收,但等既過程真係唔容易....加上我兩個仔仔都考,一個N班,一個K1...所以好似更加慢長咁...

原帖由 winisa 於 10-11-24 10:27 發表

我都好緊張....每日都要專登落樓開信箱既心情真係唔好受....雖然都係以平常心去面對收定唔收,但等既過程真係唔容易....加上我兩個仔仔都考,一個N班,一個K1...所以好似更加慢長咁... ...

絶對身同感受!不過我比妳好些,只有一個。妳有兩個等,加油呀!希望大家都能入到心儀學校吧!
p.s.考玫瑰崗的是大仔(k1)還是細仔(n)?

原帖由 yfchoy 於 10-11-24 10:38 發表

絶對身同感受!不過我比妳好些,只有一個。妳有兩個等,加油呀!希望大家都能入到心儀學校吧!
p.s.考玫瑰崗的是大仔(k1)還是細仔(n)?

我兩個都係超大b,哥哥0712考k1(n),細佬0811考pre-n...其實哥哥已經响另一間讀緊k1…其實都唔差,細佬都收咗讀n班,不過兩個都做緊細b,諗住俾佢哋試下做大b同考下一條龍嘅幼稚園…所以我話以平常心面對囉…

原帖由 winisa 於 10-11-24 12:07 發表

我兩個都係超大b,哥哥0712考k1(n),細佬0811考pre-n...其實哥哥已經响另一間讀緊k1…其實都唔差,細佬都收咗讀n班,不過兩個都做緊細b,諗住俾佢哋試下做大b同考下一條龍嘅幼稚園…所以我話以平常心面對囉… ...

咁啱既!我囡囡都喺0811出生,考k1。

原帖由 yfchoy 於 10-11-24 13:57 發表

咁啱既!我囡囡都喺0811出生,考k1。

係喎…如果大家都考到,我大仔就會同你囡囡一齊讀k1喇…不過我仔仔差唔多大你囡囡成年…

原帖由 winisa 於 10-11-24 14:52 發表

係喎…如果大家都考到,我大仔就會同你囡囡一齊讀k1喇…不過我仔仔差唔多大你囡囡成年…

希望得啦!到時大家相認
p.s.妳報全日定半日?我報全日

原帖由 yfchoy 於 10-11-24 15:07 發表

希望得啦!到時大家相認
p.s.妳報全日定半日?我報全日

half day only...

岩岩收到信, 小朋友收左am offer

mary1004, 恭喜晒!
我都收到信,reject咗!我報全日

yfchoy多謝你, in左兩間, 得呢間有offer, 本以為都會係waiting list, 因為聽聞佢地收好少學生, 好似好多都係N1升K1, 而家收左個心定D, 相信如果報港島區既學校仲有好多間要IN, 一齊加油!

原帖由 yfchoy 於 10-11-25 01:34 PM 發表
mary1004, 恭喜晒!
我都收到信,reject咗!我報全日

mary1004, 請問你係IN PN定KI呀?
咁你小朋友當日的表現點?
‹ 上一主題|下一主題