用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 如果簽左直資,7月仲可唔可以叩津中呢?
go

如果簽左直資,7月仲可唔可以叩津中呢? [複製鏈接]

其實好多的家長都擔心派位而考直資, 如果有不錯直資收就要左個位 ,簽埋CONFIRMATION. 到7月時, 仲可唔可以照去叩心儀津校呢? 有人話 4月份直資己把名單呈上教署,  所以4月後直資係唔會比你去拿回張證, 家長無法去叩津中.  有冇家長可以告知真相? 有冇家長CONFIRM左直資, 到7月又成功叩到津校入讀? 希望有人回應, 唔該晒!

0    0    0    0

Hi, Tingmum,

我舊年阿仔都係有直資收咗而放棄派位, 不過7月放榜後再去番津校叩門, 結果被取錄.

Bowiema ,

考到後, 你有冇返直資攞返張證 再交比考到的津中? 過程順利嗎?

我舊年阿仔都係有直資收咗而放棄派位, 不過7月放榜後再去番津校叩門, 結果被取錄. [/quote]

Hi, Tingmum,

叩門成功後, 當然要去巳注冊既直資取回派位証, 過程好順利. 只係無了第一個月學費.

原帖由 MYMYCHENG 於 10-11-29 14:02 發表
CANNOT ! BE CAREFUL !

應該可以既, 我地都叩過, 不過唔得姐......

回覆 5# Bowiema 的文章

我下個星期去in直資, 又心大心細. 因為第二次呈分失手, 趺左40名.
想問如果去in 兩間津中, 人地見你突然趺左甘多, 會唔會都比d同情分呢?  
到7 月再去叩門, 會有機會嗎...right?
‹ 上一主題|下一主題