用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 你地小朋友學琴幾錢學費?
go

你地小朋友學琴幾錢學費? [複製鏈接]

今日交學費, 唔聲唔聲又加價, 問佢先知12月有微調wor
   0    0    0    0

吓...即係今日學今日先話要加???

點微先???

我而家加嗰個都算合理呀, 二級, 30分鐘, 4堂, $420, 堂堂都會超時10分鐘....我覺得好抵呀!

原帖由 拾拾 於 10-12-4 08:52 發表
吓...即係今日學今日先話要加???

點微先???

我而家加嗰個都算合理呀, 二級, 30分鐘, 4堂, $420, 堂堂都會超時10分鐘....我覺得好抵呀!

請問琴行定私人?
我女而家$260/hr (2級)

原帖由 芝娃娃 於 10-12-4 12:06 發表

請問琴行定私人?
我女而家$260/hr (2級)

上門呀!!!
不過MISS今堂同我講左下期要調整學費, 下期要交$460...

原帖由 chingchi 於 10-12-4 12:33 發表

咁似街市買菜, 要格價

你唔識有需要時要格價架咩,
我買菜反而唔格價ga wor, 你唔好咁cheap啦,

原帖由 chingchi 於 10-12-4 23:01 發表

有學識既Mummy都知學樂器唔係只係用價錢去衡量老師既質素, 而且每個人對價格高低尺度都唔同, 最重要係家長認為老師既教法及學養是否足夠及是否適合自己既仔女, 而學費又係自己可以負擔既水平便可, 仲有, 有教養既M ...

講真, 我見你對其他post的回文, 都係語帶諷刺但無比意見.... 早排bk來了一班搞事份子, 所以我衝口而出講左一句cheap, 真的, 好唔arm..唔好意思.
多謝你肯寫一大段意見給我, 如果你一開始已給我這些意見, 就更加好了.

你係琴行學格價都好正常,但係學費呢樣野真係冇市價,就算自己俾貴左, 唔代表D咩,地區、老師質素、教學模式都不同。好似直資小學收到$40000一年,但都有小學完全唔使俾學費。睇你想要D咩揀合適自己的。

原帖由 miss321 於 10-12-5 00:48 發表
你係琴行學格價都好正常,但係學費呢樣野真係冇市價,就算自己俾貴左, 唔代表D咩,地區、老師質素、教學模式都不同。好似直資小學收到$40000一年,但都有小學完全唔使俾學費。睇你想要D咩揀合適自己的。 ...

多謝你們的意見 我明架喇.

I always say, " Learning Piano is really a long way."
Add Oil!

原帖由 Singpiano 於 10-12-5 01:22 發表
I always say, " Learning Piano is really a long way."
Add Oil!

Thanks so much.
‹ 上一主題|下一主題