用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聽過趙博士嘅講座嘛?
樓主: Joeff
go

聽過趙博士嘅講座嘛? [複製鏈接]

回復 2# gigi812 的帖子

全名是否陸趙xx,

係wow 有兩個趙博士, 一個男士係前喇沙副校, 成日開講座, 以教人入幼稚園為名, 不過成日講入小學的事. 另一個係女士, 就係啟x幼稚園的創辦人.
無錯, 陸趙博士舊時好愛穿著5吋高跟鞋在台上唱歌跳舞(係指住d老師xxxx), 話我地點會咁跳, 應該係咁咁咁.

回復 1# SYK 的帖子

今而家是講緊個男的還是個女的

回復 19# gigi812 的帖子

GIGI812 我個時係九龍塘得兩間, 無其他區, 兩間都係佢係校長, 每年簽約會去正校簽, 佢個新抱/女有出來幫手. 所以成日都見到佢地. 都幾煩架.

我講嗰個係男嘅,究竟佢同啟思有無關係?

男士個位我都係聽過講座, 佢唔只講啟思, 重有佛教所辦的幼稚園, 及一些大牌子的名幼稚園, 所以我唔覺得佢只推介啟思. 不過聽完都無咩收獲.

我曾經聽趙sir講小學既講座,都叫有得著

原帖由 SYK 於 10-12-10 11:46 發表
係wow 有兩個趙博士, 一個男士係前喇沙副校, 成日開講座, 以教人入幼稚園為名, 不過成日講入小學的事. 另一個係女士, 就係啟x幼稚園的創辦人.
無錯, 陸趙博士舊時好愛穿著5吋高跟鞋在台上唱歌跳舞(係指住d老師xxxx), ...

oh, 我都搞亂左,o甘True Light校監係邊個?
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

回復 24# SYK 的帖子

我成日都對佢地家人架, 佢緊係推介happy學習啦, 佢地學習情度係比較慢, 佢就應為係愉快學習, 咁樣名學的小朋友就=唔愉快咩 ???
當時有家長同番我講, 考唔到心儀學校, 最後就只有一入佢地辨的小學. 中晒佢地下懷. 不過當中都有好多考到好學校.

重新不是說這學不好, 只不過知道佢係咩人, 但又開talk搵錢, 所以發表一下, 不喜勿插.

回復 1# gigi812 的帖子

都有d亂,而你所講既趙博士,係男定女.如果女的叫陸趙鈞x, 即啓思幼稚園幼兒園(九龍塘律倫街)創辦人.你地所講的演講趙博士(是男定女)是否講緊陸趙xx 定趙sir

回復 13# gigi812 的帖子

kekeke~!! 係呀....點止, 仲有校車同驗眼中心都係, 另外有一間學校係佢家企人名的, 都係喺九龍塘, 佢個網都幾大架~~

不過佢有錢還佢有錢, 我都buy佢個句;" 要小朋友愛上讀書, 日後才會自己攞起本書"

係啟思讀嘅小朋友都真係幾happy架....成日都有得玩!! kekekekeke

回復 30# 0226 的帖子

係女個位呀, 陸趙xx.
‹ 上一主題|下一主題