用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 點算!英文老師請一個月假,冇教書又冇 homework!!! ...
go

點算!英文老師請一個月假,冇教書又冇 homework!!! [複製鏈接]

亞仔小一,他告訴我英文老師請一個月假,
英文堂有代課老師,只叫他們自己睇圖書,
冇教書又冇 homework!!!

想請教各位,我可以做什麼?
   0    0    0    0

簽名被屏蔽

去教署投訴呀,成間學校得佢一個教英文呀?
無知是福

唯有比D英文練習佢做囉!

回復 4# maybaby 的帖子

只做exercise 是不及老師授課的,怕全班都追不上其它班的進度!有朋友讀小六的囡囡也因老師請幾個月假,代課老師沒有理他們,所以成績退步了很多。

jjclement

咁幾個月又誇張D,小一程度都還可以追得返.
你仔考試成綪如何呀!當日我地可能見過面呢!

我個仔今個星期尾考試,但佢班主任巳請假一星期,激c人

如果老師請假長假(如幾星期),學校係會請一個代課,代課老師冇責任的話真係會Hea教,但正常的都要跟返進度教書。我覺得你應該同校長反映此事。

我哋今年仲激氣, 嚟咗個新老師教英文, 完全未適應學校的英文教學方式以及考試測驗的方式, 全班同學成績齊齊下降, 我都去咗學校反映情況啦

你嗰嗰情形完全不正常, 建議你立即去找校長或相關主任,哪有請假一個月没有老師代課呢?雖然是小一,也不要忽視呢啲問題, 畢竟小朋友第一次測驗考試是建立自信的第一步!

真的真的好怕呢種情形再出現, 完全是打擊家長及小朋友的信心
[URL=http://www.upload-image.org][IMG]http://www.upload-image.org/img/b7b0b24b3c414187393fd33c9fbeab15/new33.gif[/IMG][/URL]

同學校, 校長反映下, 無可能連功課都唔駛做啩.

昨日有功課啦!

回復 6# maybaby 的帖子

Hi maybaby, 你仔仔幾多號?大家講學號好嗎?result 都叫 OK 啦, 全級三十幾,
你呢?

jjclement

我PM你!
‹ 上一主題|下一主題