用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 藍田靈糧幼稚園(麗港城)好嗎?
go

藍田靈糧幼稚園(麗港城)好嗎? [複製鏈接]

藍田靈糧幼稚園(麗港城)好嗎?
有無有小朋友讀緊呢間學校嘅媽咪呀? 呢間學校好唔好呀? 呢問間學校收咗我細妹個女, 要交留位費, (其他學校未覆) 想問吓大家意見, Thanks!!
   3    0    0    0

有無人可以幫到我呀?

It is good!

靈糧堂幼稚園係一間好有HEART嘅辦學團體, 如果你好似我咁, 認同小朋友係KINDERGARTEN階段, 愉快學習同啟發思維嘅重要性, 咁呢間係一個好好嘅選擇.....況且唔易入, 珍惜呀!!!!!
我兩個小朋友都係讀靈糧架....

i dont' know, but i live at ma on sha... would like to know if you also apply to Well born and Boxhill??? any comments??

Lingliang is a very very good kindergarten.  My two kids are graduated from it's diamond hill school.  They enjoy the school life at Lingliang very much.  They can pick up the primary school easily.  All lingliang graduates (which we have contacts now) have great performance in primary school.  Lingliang should be a good choice of kindergarten.

我囡囡都係讀緊呢度, 我覺得呢間學校好好, 老師有愛心同埋呢間學校有好多活動, 雖然課程係比較淺,呢間學校講明要4歲先比小朋友寫字, 但佢地較著重既係啟發思維,  呢間學校宗旨係要小朋友 " 活在快樂的童年" 但我囡囡每日都好ENJOY 返學, 我都想佢有個開開心心既童年, 所以我當初都決定比佢讀呢間!

藍田靈糧幼稚園班老師超有愛心!

請問你0地0個時點IN架?

我個仔24/11要去IN呀,可以俾D資料我嗎?

N班又唔收細B...唉...無奈...

回覆:av01 的帖子

我個仔2010 11月都建議報N班呀,K1怕唔收。

回覆:蛇佬 的帖子

靈糧同啟思都係同一類開心幼稚園,老師有愛心,但課程較淺,你哋會選邊間?邊間好啲?

回復 蛇佬 的帖子

我仔10年12月尾B, 我一開始就同佢報啟思PN班⋯⋯結果係就係收咗PM OFFER, 但係呢排仍然懷疑自己有無做錯決定,要佢做大仔好似比同年小朋友咩都學遲咗, 有少少擔心⋯⋯

回覆:snoopyman20 的帖子

唉,我都係呀,因為我個仔K1面試要答既,佢心情好都識晒架。睇佢合唔合作啫,我後來主要都幫佢報K1,一來學卷問題,二來我覺得要比機會佢自己表現,唔應該咁快定佢係大仔。超大仔好怪呢

回復 蛇佬 的帖子

咁你有任何k1 offer未呀?

回覆:snoopyman20 的帖子

有呀啟思匯景PM,仲有其他未有消息

‹ 上一主題|下一主題