用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 劍鳴會於2011年1月5日開始接受2011-2012年度幼兒班報名 ...
go

劍鳴會於2011年1月5日開始接受2011-2012年度幼兒班報名 [複製鏈接]

劍鳴會於2011年1月5日開始接受2011-2012年度幼兒班報名,敬請各位09BB家長留意!祝大家新年進步,一家人開開心心,健健康康!
   0    0    0    0

thanks for your information !

謝謝~ 已上KM 網頁看看資料, 今年講明只收2009年8月31日或之前出世的小朋友~

我個細女又唔駛諗了~

happy new year!! :loveliness:

thanks for shareing!!

請問學費要幾錢及是否直上K1?

請問幼兒班係乜收生標準, 要不要面試, 還是先到先得?

醒目開學勳章

原帖由 LL222 於 11-1-1 17:05 發表
請問幼兒班係乜收生標準, 要不要面試, 還是先到先得?

要面試的, 係group interview.

醒目開學勳章

原帖由 cincin_ko 於 11-1-1 12:11 發表

咪係lor...好似以前唔係咁, 今年寫明, 我bb12月 , 又係可以慳番

講明都好呀, 如果明知唔收細b都叫你黎in咪仲衰.

原帖由 LMCK 於 11-1-1 22:26 發表

要面試的, 係group interview.

吓?咁細個,可以in D乜?in內容是什麼?

醒目開學勳章

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 LL222 於 11-1-2 20:23 發表

吓?咁細個,可以in D乜?in內容是什麼?

2 years before..
- 6個小朋友圍埋枱, 各自一件玩具玩.. 老師問家長屋企用咩語言溝通.. 之後就全英文
- 去地墊聽故事, 小朋友可能要跟住做動作
- 跟老師跳舞, 玩樂器
- 捐過條拱橋, 然後還返個樂器俾老師
- 老師送小禮物俾小朋友
- bye bye

當中, 一個老師會幫一對家長/小朋友俾分.. 小朋友唔需要識得做哂所有動作

btw, 你個小朋友唔係08架咩? 今年應該係09年bb報N班架喎~

恐龍家

嘩, 都IN 好多野喎...小朋友歲半咋喎???

請問是否要親自去學校排隊拎報名表?定係上網 download?

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 joeytwm 於 11-1-3 11:27 發表
嘩, 都IN 好多野喎...小朋友歲半咋喎???

請問是否要親自去學校排隊拎報名表?定係上網 download?

所以話大仔jetso d囉! 爭幾個月可能都有好大分別架!
我個大仔in時都差d就足兩歲喇!
不過都係嗰句, 識做哂唔=收, 唔識做大部分都可能有offer, 大家唔好輕視份問卷呀! 仲有~ 家長嘅表現! 我之前同其他家長傾開, 覺得家長表現都會被評分, 當中包括點同孩子溝通, 記住: 你每做一個動作, 都有個老師遠遠咁望實!

報名表係download架, 寄去學校, 學校會寄返份問卷同面試通知俾家長, 面試當日先收報名費
恐龍家

知唔知學費多少?

10/11 收緊 $3380 x 11個月

KM doesn't accept BB for Sep-Dec, 2009.

小曳人

想問吓上午兩文三語班同下午中英普班有什麼大分別? 如果想小朋友專注d英文應該係上午定下午? thanks.

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 leung-baby 於 11-1-5 17:16 發表
小曳人

想問吓上午兩文三語班同下午中英普班有什麼大分別? 如果想小朋友專注d英文應該係上午定下午? thanks.

以我所知, am班係廣東話老師做班主任, pm班係NET做班主任, 課程一樣, 但長細嘅時間分配, 我唔太清楚
根據其他家長講, N1同K1嘅pm班都仲有用廣東話, 上到K2先係一位NET+NPT
如果小朋友想專注英文, 唔應該揀KM, 因為KM嘅中文唔會太淺, 呢間學校嘅優點之一, 係課程平均地~深! 佢未必係最深嘅KG, 但係唔會有一方面特別淺

恐龍家

多謝

好多謝小曳人的分享!
‹ 上一主題|下一主題