用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大家對劍鳴有什麼comment?
樓主: camillehui
go

大家對劍鳴有什麼comment? [複製鏈接]

原帖由 cycream 於 11-1-11 16:13 發表
阿仔由11個月大開始去東山語言,一星期返三堂,包括日文,普通話&french,而加返咗n1都keep住上.

我曾經睇過2-3間其他playgroup,最後都係留係東山. 原因係我覺得for咁細既小朋友d playgroup其實來來去去都係差唔多(純粹 ...

好多謝你呀,而家我對細B有N1班收有多D信心啦!但係就要更加早同佢一齊prepare

原帖由 smalltungtung 於 11-1-11 18:48 發表

好多謝你呀,而家我對細B有N1班收有多D信心啦!但係就要更加早同佢一齊prepare

唔駛客氣!上年報n1,我都有d沮喪.阿仔係細b,雖然區內kg都收佢讀n1,但原先km同LH都係waiting list.10月底km通知可以插班讀n1,個心就定咗d. 而且今年in k1,阿仔表現就好好多, 最後sc 同 LH都收咗.

老實講細b考n1係好難吓, 考k1會好好多. 同好多媽咪經驗一樣,我會suggest n1只要有得讀就得, 邊間都ok,到咗考k1時可以入到心儀kg機會大d!

請問 LH, SC 即係邊間呀? 東山語言係邊度有學校?主要交什麼語言?你bb係學咩課程?

原帖由 cycream 於 11-1-11 19:06 發表

唔駛客氣!上年報n1,我都有d沮喪.阿仔係細b,雖然區內kg都收佢讀n1,但原先km同LH都係waiting list.10月底km通知可以插班讀n1,個心就定咗d. 而且今年in k1,阿仔表現就好好多, 最後sc 同 LH都收咗.

老實講細b考n1係 ...

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 yukai 於 11-1-11 22:42 發表
請問 LH, SC 即係邊間呀? 東山語言係邊度有學校?主要交什麼語言?你bb係學咩課程?

learning habitat 學之園
St Catherine 國際英文幼稚園
恐龍家

Yukai: 你上東山個website啦.

http://www.alihk.net/web/ch/program.php?course=102

我個仔讀french, japanese & 普通話. 每星期三堂(即每個語言一堂).

deleted for error

2009-2010 P1 placement result 都OK.
Keed Mind web site shows 96人的 结果. 派位的不计, 考私小有:-
DGJS      1
SPCCPS   1
DBS        3
APS         6
KTS        4
YW         4
GH         3

However, I don't know what is the total population of K3 students there?

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 DGJS 於 11-1-12 12:28 發表
2009-2010 P1 placement result 都OK.
Keed Mind web site shows 96人的 结果. 派位的不计, 考私小有:-
DGJS      1
SPCCPS   1
DBS        3
APS         6
KTS        4
YW         4
GH         3

However, I do ...

according to 幼稚園概覽, 嗰年係114人~
恐龍家

我想問KM N1 interview係咪要全英文
我個仔係09年8月尾出世
都知係去陪跑
不過都想有準備一下

当年(3年前)是中文. 我个比你细. 收了.

In that case, LH is comparable to Keen Mind.

原帖由 小曳人 於 11-1-12 14:27 發表

according to 幼稚園概覽, 嗰年係114人~

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 Cedric_mama 於 11-1-12 15:20 發表
我想問KM N1 interview係咪要全英文
我個仔係09年8月尾出世
都知係去陪跑
不過都想有準備一下

兩年前係全英文
恐龍家

回復 1# 小曳人 的帖子

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 belle2009 於 11-1-12 22:27 發表
去年keen mind N1 interview day 是否在星期六?
小曳人, 可以告訴我呀?thank you!!

......

恐龍家

醒目開學勳章

原帖由 小曳人 於 11-1-13 10:50 發表

去年~ 不太清楚
可能係星期六+星期日~ 兩日

今年係 3/5 及 3/12 兩日, 星期六, 因我要做家長義工, 所以有schedule在手.

回覆 1# LMCK 的文章

原帖由 小曳人 於 11-1-13 10:50 發表

去年~ 不太清楚
可能係星期六+星期日~ 兩日

星期六only, 無試過星期日

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 elmolly 於 11-1-14 01:28 發表

星期六only, 無試過星期日

一個講咗咪算囉..駛唔駛圍我喎!:cry:
恐龍家

回復 1# 小曳人 的帖子

不過舊年k1interview係有星期日的,應該係收左表之後再加多一日的
‹ 上一主題|下一主題