用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大家對劍鳴有什麼comment?
樓主: camillehui
go

大家對劍鳴有什麼comment? [複製鏈接]

多謝大家鼓勵

我個friend都係話今年先只收大仔,不過佢話報咗先算, 係冇估到連form都唔收

但我個囡已經係trouble 1 la, 有時特登唔理你, 又或者你叫佢做就唔做, 你say no 佢就即刻做俾你睇, 講多2句就走開唔理你, 或者搵爺爺嫲嫲做靠山

醒目開學勳章

原帖由 小曳人 於 11-1-20 09:48 發表

祝好運!

我都希望你成功呀! 咁出年到我就唔駛咁擔心嘛!
之前見好幾個媽媽分享, 個個都話有收埋細佬 (唔知點解咁啱個個都仔細佬!)

多謝你, 大家咁話啦, 我都覺得KM會收番細佬的, 但始終未知結果都仲有D擔心, 因怕佢地改左policy, 好似以前細b佢地都in, 今年唔in喇.  

下午班我都見到有好幾個係妹妹黎, 睇佢地d身形都應該未夠兩歲, 即係有機會係細佬的同學仔

醒目開學勳章

原帖由 kristinecheng 於 11-1-20 10:15 發表
我沒有動氣,只是奇怪在有關KM的post留言一句「多謝」,就引起別人的「關注」,無啦啦提我有其他學校的offer,其實都有點驚。這件事其實都是我有錯多,而且離了題,也感不好意思。

基督教中心也是一間很好的學校。當初曾是我的t ...

我大仔曾經在中心幼稚園讀左3個月PN, 那裡的陶校長同仔仔的班主任/老師(謝老師, 戴老師)都非常有愛心, 班主任成日都打比我講仔仔上課時的情況, 試過好幾次班主任都o係佢非工作的時間打比我, 因為聽到佢係坐緊地鐵.  上星期我都專登帶埋大仔去, 佢地居然仲記得佢, 因為始終隔左年幾時間而仔仔只讀左3個月.

我略嫌佢地的課程比較淺, 但有一部份K1的英文課本同劍鳴係一樣的.

回復 2# LMCK 的帖子

hi 啟衡媽:

我係正正媽,細佬都係今年考KM N1呀,我心情都好緊張,因為我都好想細佬可以同哥哥一齊讀書,暫時細佬仔HKPS係waiting,其他學之園都未in,我都好擔心!
希望大家good luck!
我冇左你電話,得閒phone我或PM我!
常存喜樂、感恩和樂觀的心,勇往直前吧!

醒目開學勳章

原帖由 bonnielhp 於 11-1-21 09:11 發表
hi 啟衡媽:

我係正正媽,細佬都係今年考KM N1呀,我心情都好緊張,因為我都好想細佬可以同哥哥一齊讀書,暫時細佬仔HKPS係waiting,其他學之園都未in,我都好擔心!
希望大家good luck!
我冇左你電話,得閒phone我或PM我! ...

正正媽, 你好呀, 我細仔暫時得隔離迦南有offer咋, 學之園我唔會抱太大希望喇, 不過都會照in的.

祝大家好運啦, 我得閒call你.
‹ 上一主題|下一主題