用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 band 3 頭 學生, 小學屬中西區, 不考慮跨區, 這決定有錯 ...
go

band 3 頭 學生, 小學屬中西區, 不考慮跨區, 這決定有錯嗎 [複製鏈接]

band 3 頭 學生 小學屬中西區,  家在東涌, 不考慮跨區, 因只可轉離島區, 這決定有錯嗎!

如決定選中西區, 這樣填可以嗎 ?請指教

自行收生

1. 香島中學(Kowloon Tong)  
2. 保良局唐乃勤書院  

大抽獎
甲部
1. 香島中學(Kowloon Tong)   
2. 保良局唐乃勤書院
3. 唔知點選/葵青區皇仁舊生會中學好嗎?

乙部

1. 東華三院李潤田紀念中學   
2. 培僑中學
3. 鄧肇堅維多利亞官立中學
4. 蘇浙公學  
5. 樂善堂梁銶琚書院
6  佛教黃鳳翎  
7. 孔聖堂中學   
8. 聖士提反堂中學 薄扶林   
9. 閩僑中學 北角雲景道   
10.北角協同中學
   0    0    0    0

但係9成你揀既學校都係"他區", 個機會比人細好多喎! 只係得乙部既5 & 8係中西區.

如果你唔打算誇區, 點解唔將乙部既5 & 8排喺甲乙部排頭位? 唔好介意我咁講, 你揀既"他區"某d學校, 校風比乙部既5 & 8兩間學校差好多.

中西區band3無得揀喎 得果兩間
你不如自行揾間band2攪掂佢好過
我建議你自行咁
1. 搏一間band2中
2. band2尾

如果負擔得起 揾埋間直資做back up

原帖由 Teresa 於 11-1-7 10:42 發表
但係9成你揀既學校都係"他區", 個機會比人細好多喎! 只係得乙部既5 & 8係中西區.

如果你唔打算誇區, 點解唔將乙部既5 & 8排喺甲乙部排頭位? 唔好介意我咁講, 你揀既"他區"某d學校, 校風比乙部既5 & 8兩間學校差好多 ...
‹ 上一主題|下一主題