用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 將軍澳二線小學
go

將軍澳二線小學 [複製鏈接]

我想問吓點解知道邊啲係二線小學, 係咪都係要係bk呢度search多啲先知道架.. 因為就黎要填表大抽獎, 想多啲了解睇吓點解排位好啲
   0    0    0    0

有無媽咪俾到意見?

我都好想知....

明報 - 選校策略

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2269194&extra=page%3D1

唔該晒!!

受歡迎小學

其實區內絕大部份小學都辦得相當好, 不論是否極受歡迎或比較受冷落, 都各具特色.

如何界定一線或二線, 我不懂, 只可以從開班數字看受歡迎程度

將天, 馮晴, 黃永樹, 宣基極受歡迎

信義, 明道, 梁潔華, 聖安德肋, 循道, 王余家潔, 田家炳, 播道, 優才, 陸慶濤, 真道 開足班

基德, 將官稍遜

李少欽, 梁省德, 黃藻森, 祟真, 景林, 劉德, 陳國威, 陳耀星, 志蓮 未開足班

資料有錯漏, 請大家指正

基德, 梁省德, 黃藻森, 祟真, 景林, 劉德, 陳國威, 陳耀星應該算是.
我的婧婧係2004年9月10日出世啦! 重3.2kg

保良局黃永樹... 這輪剩餘58位... 算喺最少... 我想應該很受歡迎

今次剩得位少是由於世襲的學生多了
前幾日報紙都有報導
[img align=right]http://www.hk-laufamily.com/_480.gif[/img]

講明我只係聽返來...有朋友的小朋友讀志蓮,聽朋友講志蓮今2010年有人去報名但額滿都唔收,好像話小班教育一班才13人,而且聽朋友講學校資源好多,成日有好多免費活動同興趣班。不過因為自己都無諗過比小朋友入讀這間所以無去求証。
原帖由 小可愛爹 於 11-1-18 13:57 發表
其實區內絕大部份小學都辦得相當好, 不論是否極受歡迎或比較受冷落, 都各具特色.

如何界定一線或二線, 我不懂, 只可以從開班數字看受歡迎程度

將天, 馮晴, 黃永樹, 宣基極受歡迎

信義, 明道, 梁潔華, 聖安德肋,  ...

教育局 公報 統一派位 學額 - 志蓮有 113個位

9512 佛教志蓮小學 (S) (P)
Chi Lin Buddhist Primary School
全日
whole-day
男女
co-ed
資助
aided
佛教
Buddhism
新界將軍澳唐俊街1號 (2246 3959)
1 Tong Chun Street, Tseung Kwan O, NT
‹ 上一主題|下一主題