用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 培基小學 這所學校真的很難進入?
go

這所學校真的很難進入? [複製鏈接]

[quote][/quote]
   1    0    0    0

難唔難入就不太清楚, 但一定無兩間呂xx咁難吧, 小女今年在培基讀緊小一, 暫覺此學校都不錯, 默書不多, 今個星期英文, 下個星期默中文, 測驗不計分, 所以家長壓力不大, 小朋友又讀得開心, 所以希望你入到吧...

朱古力貓貓︰

感恩!我仔仔今年9月能入讀培基,我都是覺得學校功課少,學習氣氛又不錯。

想問問,小一的書本多不多?
有沒有locker?
想幫仔仔買定個書包,唔知要揀幾大個?

又要揀D超輕又護背,您的小朋友用甚麼牌子的呢?

Sandy

原帖由 朱古力貓貓 於 11-3-3 17:50 發表
難唔難入就不太清楚, 但一定無兩間呂xx咁難吧, 小女今年在培基讀緊小一, 暫覺此學校都不錯, 默書不多, 今個星期英文, 下個星期默中文, 測驗不計分, 所以家長壓力不大, 小朋友又讀得開心, 所以希望你入到吧... ...
My child, you hold the whole of my heart in your small hands. 歡迎來看 ^^ 給恩浩的情書 ^^

沒有 locker 的。

sandy

sorry 因為近日好忙無上來, 恭喜晒, 我個女都是首輪入到培基, 學校無locker, 書本一般多, 其實我估好多家長都覺得他們的書包好重,  因為除了書重有好多嘢都要帶, 我之前都買錯咗個唔太好的書包, 我見好多同學仔都用SPI 書包, 而且網友都話不錯, 上年做新校服那天有SALE SPI書包, 好多家長那時都買了, 因我那天有事無去所以錯失了機會, 我想你等到那天先看看好不好才決定吧,

原帖由 Sanmic 於 11-2-25 18:20 發表
很羨慕你呀!!朱古力貓貓,我要待6月去叩頭!!

請問你地是幾多分入嫁?謝謝!

‹ 上一主題|下一主題