用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 小朋友係KV讀緊或讀完嘅媽媽
go

小朋友係KV讀緊或讀完嘅媽媽 [複製鏈接]

知道KV可以將活潑嘅小朋友教到讀書時讀書遊戲時遊戲,有良好嘅讀書習,唔做功課唔得,因我個仔超活潑唔肯定定地坐低讀書寫字,超煩,各位Kv媽媽可否幫我問吓你哋個小朋友老師講咗啲乜同做咗啲乜,令到佢哋咁鐘意做功課。

超萬分感激!!
   0    0    0    0

原帖由 momopanpan 於 11-3-13 02:01 發表
知道KV可以將活潑嘅小朋友教到讀書時讀書遊戲時遊戲,有良好嘅讀書習,唔做功課唔得,因我個仔超活潑唔肯定定地坐低讀書寫字,超煩,各位Kv媽媽可否幫我問吓你哋個小朋友老師講咗啲乜同做咗啲乜,令到佢哋咁鐘意做功課。

超萬分 ...

我問過朋友:
1.佢話用"愛"字,老師成日講,又笑嘻嘻甘講,如果你唔做,老師會嬲架....日子有功,小朋友喜歡老師自然聽老師話.
2.加上在學校,有一種叫"群眾效應",小朋友會學小朋友的.一個做,跟住第二個都想人讚美佢,自然又做....
3.另外是,本來k1年齡就已經比較懂事,講道理也容易明白,老師也比起教兩歲班小朋友容易入手得多...

最後還有什麼辦法???家長都幾難知道,因為kv是比較密封式學校,只可以由小朋友身上知道開心,乖,......就信學校是好的了.

讀左先啦!  您係用家先會感受到KV的威力啊!  我地D用家點話佢好, 您都會有懷疑!

原帖由 momopanpan 於 11-3-13 02:01 發表

超萬分 ...
‹ 上一主題|下一主題