用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

york國際班 [複製鏈接]

我想為囡囡轉國際班的,所以有d問題想請教各位媽咪?你們大多數會用咩理由呢?

另想請教現在收到信,話收囡囡是約克英文小學暨幼稚園的(雙語班),咁係咪即係主流班呀?

如轉國際班,是否稱為(約克國際幼稚園-國際班)呢??

有無人知道呢??

唔該晒先!
   0    0    0    0

另想統計有幾多媽咪會放棄國際班呢?
煩請告知?謝謝!

我想問下york國際班同雙語班的校服有沒有分別既呢?

見雜誌有d女孩穿粉紅色,但d穿藍色既??

我也是新丁,不過你所講主流班和國際班的分別,應該沒有錯。

以我所知,國際班K1-K3都會响新校舍上,而主流班會主要响約道,但係有d主流班又會有機會响新校舍上吓堂,這方面我就不太清楚。

之前知道國際班既wait list已經好長,就算PN升上去都未必入翻國際班,最好打返去問吓waiting的狀況。

原帖由 考考2008 於 11-3-14 02:37 發表
我想為囡囡轉國際班的,所以有d問題想請教各位媽咪?你們大多數會用咩理由呢?

另想請教現在收到信,話收囡囡是約克英文小學暨幼稚園的(雙語班),咁係咪即係主流班呀?

如轉國際班,是否稱為(約克國際幼稚園-國際班)呢??

有 ...

校服是一樣的,男仔是藍色水手裝,女仔是粉紅色水手裝,我有朋友的小孩讀過約克,比較清楚,應該資料沒有錯。

原帖由 考考2008 於 11-3-26 01:00 發表

我沒有訂校服,沒有參加茶點,你呢?

其實我會參加茶點,不過我覺得冇需要咁快比hk$2,100,或者到6月訂書時先至join。

原帖由 考考2008 於 11-3-26 01:00 發表

之前打電話已問過我地係雙語班,k1-k3都係在新校上課喎!

真係在雜誌見一個家庭的訪問,個女仔係穿藍色水手裝(裙)架??

pn既係咩??

原帖由 fishballbaby 於 11-3-26 01:43 發表

其實我會參加茶點,不過我覺得冇需要咁快比hk$2,100,或者到6月訂書時先至join。

本來我都好似你咁諗,遲d先join架,但老師話要現在比晒先,7月1日前可以退回所有!
(因想統計有幾多人真係會讀喎)
咩可以到6月先join咩??我以play晒全部添...

原帖由 fishballbaby 於 11-3-26 01:43 發表

我都無join茶點同訂校服.茶點我打算8月份自己整俾囡囡帶返學校食,9月先join學校茶點.

可能今年d課室編排唔同了,因為又冇咗約道8號。

我日日都响九龍塘,唔見有藍色水手裙喎。

PN即是pre-nursery。

原帖由 考考2008 於 11-3-26 01:49 發表
之前打電話已問過我地係雙語班,k1-k3都係在新校上課喎!

真係在雜誌見一個家庭的訪問,個女仔係穿藍色水手裝(裙)架??

pn既係咩??

我是一個唔聽話既家長,或者到七月,返學校攞嘢時先至join,如果到時唔收我票我都覺得冇所謂。

原帖由 考考2008 於 11-3-26 01:56 發表

本來我都好似你咁諗,遲d先join架,但老師話要現在比晒先,7月1日前可以退回所有!
(因想統計有幾多人真係會讀喎)
咩可以到6月先join咩??我以play晒全部添... ...

請問York  国際班的學費, 書費, 雜費, 校服費是多少 ?

回覆 1# 3pigmama 的文章

My daugher is studying in K.2 In't class now. Brief info as follows :

- 學費 $4200 x 11
- 書費 around $2200 per year
- 雜費 around$ 2000 per 6 mth (some items are optional)
- 校服 , i forget, but suggest u to buy outside, MUST be cheaper ma
- 茶點 $2100 per 6 mth (optional)
- School Bus : my case $ 820 per mth
- Extra course : depending

回覆 1# granlee 的文章

some more information, 以下是另計

- 小一入學面試 information eg. CDs. strategy or skill for interview
- Outing / Picnic
- Cambridge course
- various ....etc !

May I know where I can buy the uniform outside? Many many thanks! My son will go to International AM class in August.

原帖由 granlee 於 11-5-18 13:39 發表
My daugher is studying in K.2 In't class now. Brief info as follows :

- 學費 $4200 x 11
- 書費 around $2200 per year
- 雜費 around$ 2000 per 6 mth (some items are optional)
- 校服 , i forget, but s ...

維多利校服公司

http://victoriauniform.com/index9ce8.html?view=main_frame

原帖由 llhlee 於 11-5-24 17:54 發表
May I know where I can buy the uniform outside? Many many thanks! My son will go to International AM class in August.

醒目開學勳章

我囡讀k1主流班,一直在金巴倫道新校舍上堂,校服只有男仔是藍色水手裝,女仔一定是粉紅色,國際班甚至pn班都一樣,從未見過女仔是藍色水手裝的

其實學校茶點好值得join,因為日日唔同,仲有熱食同唔同飲料,300元左右一個月,絕對好過自己諗每日整咩食

校服就因為舊年改了新款(除了水手裝外,其餘都轉了,我覺得新款設計幾靚),但我都見到我囡同學有著舊版校服,學校都ok,無話唔俾著

醒目開學勳章

原帖由 Carman1112 於 11-5-25 10:51 發表
維多利校服公司

http://victoriauniform.com/index9ce8.html?view=main_frame
我上次去過,只有水手服,運動服同外套是沒有的,要回學校訂,不過佢地水手服真係平學校好多,質料差唔多

is there a lot different between 主流班 and international ? I hv no feed back from international class waiting list yet...
:<

唔一定要穿學校外套的, 我囡囡夏天一直都只係穿白色外套, 因為係以前 PN 穿的, 而家仲啱著, 我唔想浪費, 穿了大半年, 老師都沒有說有問題, 我老爺說接放學時, 都見有其他小朋友都是穿自己在街外買的白色外套.
‹ 上一主題|下一主題