用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 住91網, 但88網沙官小有20分, 自行應唔應該搏其他呢? ...
go

住91網, 但88網沙官小有20分, 自行應唔應該搏其他呢? [複製鏈接]

家住91網, 但本人係沙官小畢業生, 所以小兒會有20分for 自行分配學位, 聽聞呢間好似20分差不多實收. 仲應唔應該放棄沙官小去搏其他學校呢?
   0    0    0    0

我都想知呀, 我同你都是同一樣case, 究竟沙官好唔好嫁.課程又如何, 功課多唔多?

回覆 2# bonniec2000 的文章

如果我係你會選沙官小, 因為好大機會上到沙官中, 好多人恨都恨唔到啦

我係上年第一輪以 20 分抽到, 亦聽聞有人 20 分抽唔到,
如第二輪88 網 唔放頭位, 應該無機會.

91 網, 最 hit 個幾間, 都係大班教學, 而且好多誇區會爭.

佢係官校,唔係教會學校,您都有20分,咁即係您同學校都有D關係先至比其他人多5分、10分,您應該都知道間學校既情況。
My child, you hold the whole of my heart in your small hands. 歡迎來看 ^^ 給恩浩的情書 ^^

搏其他學校>>咁其他目標學校是?其他學校有優勢嗎?
要講埋先分析到值吾值博啊!

原帖由 bonniec2000 於 11-3-29 01:36 發表
家住91網, 但本人係沙官小畢業生, 所以小兒會有20分for 自行分配學位, 聽聞呢間好似20分差不多實收. 仲應唔應該放棄沙官小去搏其他學校呢?

原帖由 agugi 於 11-4-8 13:27 發表
搏其他學校>>咁其他目標學校是?其他學校有優勢嗎?
要講埋先分析到值吾值博啊!

我小朋友九龍塘學校 KTS 亦收左, 而家 1516.同沙官小比較, 一間免費+小班; 一間要收費及大班, 但同學質素較好.
‹ 上一主題|下一主題