用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 又要等......
go

又要等...... [複製鏈接]

終於in完啦!暫時可以休息一下,但點解唔响大抽獎之前公佈自行結果先呢?之前就話怕學生知道有學校收咗第三次呈分唔好,但其實(直資)都已經註晒册啦!好等如果自行唔到d學生家長好好安排都好呀?都唔知d300幾萬年薪教育局長為教育做過d mud?令到d家長仲要咁大壓力~
   0    0    0    0

減壓應該唔係佢地既職務範圍!

咁又係,佢地理你都傻~雖然減壓不是佢地職責,但都唔好增加我地D壓力好喎~
原帖由 goodenough 於 11-4-3 13:16 發表

原帖由 goodenough 於 11-4-3 13:16 發表

唔係要佢地幫我地減壓,而係佢地比壓力d家長呀,都唔知佢地點做嘢

上次面試時, 中學校長話如果一早比你地知到結果, 咁跟住落嚟的考試唔會考得好, 有d可能唔會交齊功課, 因為都知道就算做成點, 我都會讀xx中學o架啦! 咁樣小學會好難教. 我覺得好有道理. 仲有, 依家7月先知結果就話太遲有壓力, 到了話可以4月先通知自行收的時候, 又有d家長會話4月先知道有壓力, 最好再早d知道先至啱, 我覺得幾早都會有人會話遲. 還有一個問題係唔係個個家長承受到自行唔收, 等大抽獎嗰種壓力呢?! 收嗰d就緊係開心啦! 唔收嗰d咁點呢?! 大家一齊放榜係最好.
只是個人意見, 唔啱睇就當無睇過啦!

我有個朋友知道直資收左,5月成家去左澳洲10幾日旅行,仲話旅費平左成半,好低玩

原帖由 dad1234 於 11-4-4 11:25 發表
我有個朋友知道直資收左,5月成家去左澳洲10幾日旅行,仲話旅費平左成半,好低玩

知道收咗, D家長就會唔緊張, 你朋友連學都唔返, 如果一早比D家長知道自行收咗, 咁精英班咪可能有一半人唔返學請事假囉?!

呢D家長俾怪獸家長同直升機父母更差~~~

原帖由 dad1234 於 11-4-4 11:25 發表
‹ 上一主題|下一主題