用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局林文燦英文小學 惡意中傷,無理對學校批評! 下沉吧!
go

惡意中傷,無理對學校批評! 下沉吧! [複製鏈接]

假如你見到有人如題無理咁對自己心儀既學校惡意批評,
你會有咩反應?

A : 同佢反駁,撥亂反正~

B:  客觀和冷靜同佢一齊分析情況, 繼而深入探討作者心理狀況而找出佢背後既動機~~

C: 唔理會,冇反應,當佢唱歌,由得佢下沉~~

答: 我會揀C 囉, 你地呢???kekekeke   :;pppp:
   0    0    0    0

對於xxxxxxxxxlau 我會選 c, 因為冇得講, 我地似乎在同一校舍但在不同的空間, 所見所聽的有所不同 !

但希望 xxxxxxxxxlau 可以話比大家知你是誰, 因為有一 lau 姓家長已無辜被人誤會是你

醒目開學勳章

我都係C。

JackyBaBa,唔好勞氣。

其實我都係好奇怪,所有家長都對LMC無大問題呀!!!只係佢Lee位"家長"有問題。

如果話我地太保護學校,又唔係呀!! 大家都有留意Lee個forum,我地開學都對校車有意見啦!!而我都有上黎話我囝囝放學比人推落地成面留晒血啦!!

我地班家長都有好話好,有唔好就話唔好啦!!不過Lee位家長就....

原帖由 JackyBaBa 於 11-4-16 03:11 發表
假如你見到有人如題無理咁對自己心儀既學校惡意批評,
你會有咩反應?

A : 同佢反駁,撥亂反正~

B:  客觀和冷靜同佢一齊分析情況, 繼而深入探討作者心理狀況而找出佢背後既動機~~

C: 唔理會,冇反應,當佢唱歌,由得佢 ...
"窮蒼派"第88代大弟子:窮蛋蒼老人

回覆 3# JackyBaBa 的文章

我都係揀C
:;pppp: :;pppp: :;pppp:

原帖由 Whitepine 於 11-4-16 22:37 發表
我都係C。

JackyBaBa,唔好勞氣。

其實我都係好奇怪,所有家長都對LMC無大問題呀!!!只係佢Lee位"家長"有問題。

如果話我地太保護學校,又唔係呀!! 大家都有留意Lee個forum,我地開學都對校車有意見啦!!而我都有上黎話我囝 ...

我都知白松兄你明白事理,上得泥討論區大家都係暢所欲言,
有碗話碗,有碟話碟,大家都係想多d了解學校最真既一面,
亦可以分享下我地家長既感受,
但當你睇到呢位仁兄既post一而再咁失實惡意批評學校,
內容直頭係虛擬加埋莽想個人主義,
唔出泥同學校講番句公道話,真係對學校好唔公平。

原帖由 快的好返 於 11-4-16 22:24 發表
對於xxxxxxxxxlau 我會選 c, 因為冇得講, 我地似乎在同一校舍但在不同的空間, 所見所聽的有所不同 !

但希望 xxxxxxxxxlau 可以話比大家知你是誰, 因為有一 lau 姓家長已無辜被人誤會是你 ...

佢都有提過係1A家長,我就唔係好信lu~~~:;pppp:

其實網名叫lau未必就=佢姓劉,
ke~,可能呢個名真係"溜"既~~
大家千其唔好對號入坐...
被人誤會果位家長真係無辜~~~

我曾經用 b,  c,  後來用 a  :;pppp:
何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員

原帖由 快的好返 於 11-4-16 22:24 發表

但希望 xxxxxxxxxlau 可以話比大家知你是誰, 因為有一 lau 姓家長已無辜被人誤會是你 ...

Hi every one, 我地不知幾好,真劉, 假lau, 我地4年班的家长一定知啦,有D低年班的家长就比人搞亂囖,其实我地都比较低调,不过 有时啖气问题,搞到太太 比人背后指指点点,有D老讨囖,你地下次乖喇。BTW, I'll take "C"

醒目開學勳章

考試到啦!! 大家都係集中精神同小朋友溫習罷!! 唔好再處理D無為野!!
"窮蒼派"第88代大弟子:窮蛋蒼老人

各位LMC家長, 你好, 本人是路過的, 睇到近日好多負面消息,有d擔心, 因為我希望明年為囡囡報考LMC.
可唔可以分享下各位的心得?  及講下d真實校園情況比我知呀.  Thank you.

dear joyance,

明白事理的人, 眼睛是雪亮的,  你可以睇晒所有正面, 負面, 然後自己作決定.

我果時乜都睇, 睇呀睇..睇到眼盲, 最後, ....我個小朋友出年升二年級了.  hohohooh

Hi Bchi 媽咪, 你好.  我唸你小朋友應該讀得幾開心.  

請容許我問一問, 小一多唔多功課, 係唔係傳統教學?  因為我囡囡係果d唔迫得的人.

原帖由 bchi 於 11-5-26 17:24 發表
dear joyance,

明白事理的人, 眼睛是雪亮的,  你可以睇晒所有正面, 負面, 然後自己作決定.

我果時乜都睇, 睇呀睇..睇到眼盲, 最後, ....我個小朋友出年升二年級了.  hohohooh ...

Joyance,

你要做多d 功課啊, 唔好人地話好就讀, 要睇下小朋友啱唔啱先得架.

lmc 係直資小學, 以活動教學.  小一上學期功課好輕鬆, 下學期最多都係五樣啦. ok的. 

迫呀.... mm.... 我覺得我迫多過學校迫囉 hahahahah :;pppp:

太好啦, thank you 你.   我唸我個女會適合活動教學.
因為佢哥哥宜家讀傳統小學真係"谷"到暈, 我指係我暈.  我已經留意左林文燦好耐, 但我d朋友又話佢唔出名, 睇唔到好唔好, 攪到我"籮籮孿".  

但其實我真係唔介意出名定唔出名, 最重要係學唔學到佢應要學的嘢同埋開唔開心.

but anyway, 考到先啦.  因為明年競爭好大.  

原帖由 bchi 於 11-5-27 16:24 發表
Joyance,

你要做多d 功課啊, 唔好人地話好就讀, 要睇下小朋友啱唔啱先得架.

lmc 係直資小學, 以活動教學.  小一上學期功課好輕鬆, 下學期最多都係五樣啦. ok的. 

迫呀.... mm.... 我覺得我迫多過學校迫囉 hahaha ...
‹ 上一主題|下一主題