用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 khmama: 灣仔區學校排序 , 唔該晒
go

khmama: 灣仔區學校排序 , 唔該晒 [複製鏈接]

band1 尾 band2 頭, 讀緊軒小上下.
咁排法 o 唔 ok ?

1) 皇仁
2) 聖公會鄧肇堅
3) 金文泰
4) 鄧鏡波
5) 維多利亞鄧肇堅

同區的真係已揀唔落, 有無 d 他區o既可以提議俾我加落去前 5 ?

many thanks ~
   0    0    0    0

回覆 1# andy223 的文章

你填埋中華基金同英皇, 先再填金文泰都唔遲.

英皇 同 中華基金 他區的學位好少, 怕唔怕失左手 ....

會唔會太進取? (我驚計左條數出黎, 跌左落 band2 生)

回覆 3# andy223 的文章

如果你跌落band2, 即是你既number唔好. 唔想跌落去咪要比多幾次機會比自己, 填多幾間band1囉.

其實我係驚太進取, 最後連 金文泰,鄧鏡波, 維多利亞鄧肇堅 呢 d band2 都派唔到....

如果你跌落band2, 即是你既number唔好. 唔想跌落去咪要比多幾次機會比自己, 填多幾間band1囉

此話可解呢? 我唔係好明 ~~~

原帖由 andy223 於 11-5-2 17:15 發表
其實我係驚太進取, 最後連 金文泰,鄧鏡波, 維多利亞鄧肇堅 呢 d band2 都派唔到....

我成日都講band1生最差只會派去band2頭, 呢個係遊戲玩法, 點會band2都派唔到, band1生係抽先過band2生既, 只要band2學校有位剩, band1生唔會入唔到.

回覆 7# khmama 的文章

因學校無講明係咪真係 band1, 我驚咁唔好彩跌左落 band2... 咁步署就錯晒 ....

原帖由 andy223 於 11-5-2 17:18 發表

此話可解呢? 我唔係好明 ~~~

抽獎靠運氣, 你如果連六合彩都唔買, 又點可以冀望中六合彩? 正如你唔嘗試填band1, 又點知冇機會入? 反而你一早填band2, 等如提早放棄band1位, 就算有位剩都徙咗.

原帖由 khmama 於 11-5-2 17:23 發表

抽獎靠運氣, 你如果連六合彩都唔買, 又點可以冀望中六合彩? 正如你唔嘗試填band1, 又點知冇機會入? 反而你一早填band2, 等如提早放棄band1位, 就算有位剩都徙咗. ...

咁頭 3 至 8 位, 應該點填好呢 ?

如果係 band2 生的話, 又應該點排呢 ?

原帖由 andy223 於 11-5-2 17:23 發表
因學校無講明係咪真係 band1, 我驚咁唔好彩跌左落 band2... 咁步署就錯晒 ....

邊緣人就唔同講法. 金文泰放後面好o的, 加埋劉永生同漢華.  如果你係band1, 應該去到第二志願就收工, 如果band2, 加咗他區band2會穩陣o的. 如果填到冇得好填, 填番中華基金同英皇睇下有冇得執漏.

原帖由 khmama 於 11-5-2 17:32 發表

邊緣人就唔同講法. 金文泰放後面好o的, 加埋劉永生同漢華.  如果你係band1, 應該去到第二志願就收工, 如果band2, 加咗他區band2會穩陣o的. 如果填到冇得好填, 填番中華基金同英皇睇下有冇得執漏. ...

金文泰, 劉永生, 漢華, 鄧鏡波, 維多利亞鄧肇堅.
呢幾間次序點排好呢 ?

(鄧鏡波同維多利亞鄧肇堅最多位, 因係本區)

原帖由 andy223 於 11-5-2 17:37 發表

金文泰, 劉永生, 漢華, 鄧鏡波, 維多利亞鄧肇堅.
呢幾間次序點排好呢 ?

(鄧鏡波同維多利亞鄧肇堅最多位, 因係本區)

本區排先, 再排劉永生, 漢華, 金文泰.

咁  鄧鏡波 先定 維多利亞鄧肇堅先 ?

其他高人有無高見呢 ?
‹ 上一主題|下一主題