用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 劍鳴幼稚園 KM~我中奬啦!
go

KM~我中奬啦! [複製鏈接]

雖然好鐘意呢間學校,但機會太渺茫,一早已經忘記左佢啦!
點知今日收到厚信,好似中奬咁難得呀!

仲有無人收到呀?
   2    0    0    0

回覆 1# littlecook 的文章

恭喜晒呀, 我都收到。

請問幾時要交錢呀?

回覆 1# gromityaya 的文章

20/5交錢

我都收到信,20/5就要交錢。雖然有D驚喜,但亦有好大煩惱,希望大家俾下意見。KM AM Vs St. Cat. AM (new campus) Vs KV, 請問你地會點選擇?

嘩!咁快呀!即係如果今日收唔到信,都應該未被選中啦!
唔該晒!

原帖由 littlecook 於 11-5-18 19:40 發表

仲有無人收到呀?

路過,當年我都係同樣心情,一早打定輸數

hi marcuscyrus,

如果無記錯,你大囝讀緊KM?細囝都會入讀N1/K1?
請問你KM品德教育如何?呢樣係我非常關注既!
我囡囡有時上堂會唔專心,又唔合群,唔知KM老師攪唔攪得掂?依家讀PN間學校,老師唔理佢,由得佢...希望KM老師唔好當佢問題學生吧!
另,如兄姐就讀,收細佬妹機會大嗎?我細囡係年尾細B,無資格報11年N班,只好今年報12年K1!唔知KM K1收唔收細B呢?
唔好意思,咁多野問!

原帖由 marcuscyrus 於 11-5-18 21:08 發表

路過,當年我都係同樣心情,一早打定輸數

me too.
I got a letter today!!!!
I will sleep well tonight.

Congratulations to those who got the offer! I can understand it is really more happier than those who got the first batch offers.

A surprise!!

May I know all lucky candidates who have send requesting letter to KM after receiving the former waiting letter?

I'm waiting for N offer.

醒目開學勳章 貢獻勳章

睇見到登你地開心!
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 freeleevala 於 11-5-18 20:29 發表
我都收到信,20/5就要交錢。雖然有D驚喜,但亦有好大煩惱,希望大家俾下意見。KM AM Vs St. Cat. AM (new campus) Vs KV, 請問你地會點選擇?

以學位難求度: KM>KV>SC  (sorry, SC fans真係無計)
SC相信唔再係以往咁.. 學生質素點都有影響,小一情況應該無咁好睇

但3間都係好學校,你一定唔會失望!
我建議你考慮吓自己對NET嘅重視情況,功課量問題 (KM>KV>SC) ,小朋友作息習慣,再諗諗~

我揀KM, 其中一個原因係3年都係am

恐龍家

原帖由 littlecook 於 11-5-18 23:56 發表
hi marcuscyrus,

如果無記錯,你大囝讀緊KM?細囝都會入讀N1/K1?
請問你KM品德教育如何?呢樣係我非常關注既!
我囡囡有時上堂會唔專心,又唔合群,唔知KM老師攪唔攪得掂?依家讀PN間學校,老師唔理佢,由得佢...希望KM老師 ...

你好,我大仔9月升K3,細仔就9月入K1

你問到有關品德教育,UM...我自己認為呢方面最大的責任在家庭的,不過以我2年觀察(我大仔並非由PN升上),老師都一直有灌輸正確的價值觀

至於你說囡囡些課不專心,哈,無獨有偶,我大仔都係呢種人,把口仲唔停的~_~2年的老師都知佢呢個問題,與其說老師唔理佢,其實老師係包容緊佢,亦到有方法去處理,當然唔會話忽然間180度轉,但明顯見到佢進步左的

細佬妹黎講,我估計比冇關聯人士優勝,就今年投考k1,從bk得到的資訊,有offer的都是現任學生或畢業生的弟/妹,n1情況有點不同(可能同區的n1學位比較緊張)

Congratulations !!

請問你有無收到km電話 ?
剛打去問, 位staff話會先call後寄信的。

原帖由 littlecook 於 11-5-18 19:40 發表

仲有無人收到呀?

我都係等緊waiting, 請問收到offer既, 係大仔/細仔呀?

我無收到電話先喎!如果唔係有日日睇信箱既習慣,真係可能MISS左架!星期三收到信,星期五就要註冊!

原帖由 BCLA 於 11-5-19 09:21 發表
Congratulations !!

請問你有無收到km電話 ?
剛打去問, 位staff話會先call後寄信的。

大囡!

原帖由 mokche2000 於 11-5-19 11:23 發表
我都係等緊waiting, 請問收到offer既, 係大仔/細仔呀?

咁細妹係年尾細B,做細B考K1唔知機會大唔大呢?

原帖由 marcuscyrus 於 11-5-19 09:06 發表

你好,我大仔9月升K3,細仔就9月入K1

你問到有關品德教育,UM...我自己認為呢方面最大的責任在家庭的,不過以我2年觀察(我大仔並非由PN升上),老師都一直有灌輸正確的價值觀

至於你說囡囡些課不專心,哈,無獨有偶,我大仔都係呢 ...
‹ 上一主題|下一主題