用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 劍鳴幼稚園 KM~我中奬啦!
樓主: littlecook
go

KM~我中奬啦! [複製鏈接]

回覆 10# wh0709 的文章

我有寄過一封信咁大把!跟住我已經無左件事啦!

原帖由 littlecook 於 11-5-19 12:56 發表
咁細妹係年尾細B,做細B考K1唔知機會大唔大呢?

去年n1開始只收表到8月31,我覺得有機會k1都會咁樣(我估je)
我家細佬係8月,當時未出result,同班主任傾開,一問係8月都不期然"oh"了一聲,可能真係比較難

my boy is a big boy, he born in Feb.
And I wrote 2 short letters to the principal. But I don't think it is v. useful.
The most important is the performance. I think KM put great emphasis in Eng., as the first part of interview was the Eng storytelling, the teacher would observe the response of kids to Eng. e.g. if they understand, know the story, response to the teaher.
So I think it also emphasize on Eng

我都係咁諗
如果去左旅行就一定miss左.

原帖由 littlecook 於 11-5-19 12:55 發表
我無收到電話先喎!如果唔係有日日睇信箱既習慣,真係可能MISS左架!星期三收到信,星期五就要註冊!

My boy is july boy.

原帖由 mokche2000 於 11-5-19 11:23 發表
我都係等緊waiting, 請問收到offer既, 係大仔/細仔呀?

咁我睇佢係收左大仔先, 我地細仔應該都無望.....

原帖由 ms1125 於 11-5-19 13:39 發表
My boy is july boy.

我個最細..8月xd

佢地真係比較喜歡收大仔大女, 班內有一半係12至3月出世。

但係有無11-12月細仔細女呢?
就算少D,只要有,都仲有希望MA!

原帖由 國家 於 11-5-19 14:54 發表

我個女那班就真係完全冇11、12月小朋友, 最細係8月,都只係得1個。

請問大家之前封信係咪都係waiting 架?我囡9月尾,一定無希望喇!
知足常樂!要為你所有的去感恩,
不要為失去的而埋怨!

原帖由 littlecook 於 11-5-19 14:57 發表
但係有無11-12月細仔細女呢?
就算少D,只要有,都仲有希望MA!

我知至少有一個舊年K1收左既細仔, 不過你要諗下KM既課程咁tough, 細仔細女係咪應付到, k1下學期既評估要考埋寫字嫁.

原帖由 elmolly 於 11-5-19 16:22 發表

我知至少有一個舊年K1收左既細仔, 不過你要諗下KM既課程咁tough, 細仔細女係咪應付到, k1下學期既評估要考埋寫字嫁.

呢樣真,我都驚驚地細佬唔知掂唔掂~_~

oh, 我囡囡係10月中既細女, 無望了....

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 elmolly 於 11-5-19 16:22 發表

嘻嘻~
阿仔個女朋友都係細女
好似係10月架! (你係咪講緊佢呀~)
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 國家 於 11-5-19 14:54 發表

N班唔同!
K1有細仔架!大家唔駛咁擔心啦!生日會個個月份都有小朋友生日架!
一班22個人仔,3月都係得3個生日!應該算幾平衡啦,個個月都有1-3個小朋友生日架!
恐龍家

原帖由 小曳人 於 11-5-19 16:53 發表

嘻嘻~
阿仔個女朋友都係細女
好似係10月架! (你係咪講緊佢呀~)

唔係, 你唔講我都唔記得左tim. 我講緊另一個, 初初開學聽講唔係好跟到, 之後就唔知, 無再問

我朋友個仔十一月細仔, 爸爸係專業人士, 收左喇.

仲未收到,
打定輸數!!
知足常樂!要為你所有的去感恩,
不要為失去的而埋怨!

我諗住比細妹(年尾細囡)2YR插班屋企附近既PN先,果間都教得深架,如有幸KM收,都叫做打定個底先...唔知有無幫助呢?
寫字呀...細妹執筆仲正過家姐呢!細妹小肌肉都算靈活有力...只係可惜仲係BB一個,唔知几個月後面試,會唔會成熟D啦!到時都未夠2YR啊!

‹ 上一主題|下一主題