用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 劍鳴幼稚園 KM~我中奬啦!
樓主: littlecook
go

KM~我中奬啦! [複製鏈接]

恭喜晒

原帖由 tseleebb 於 11-5-27 01:12 發表
My boy has just been offered a place in international stream PM today, so happy!  Yeah!

回覆 2# tseleebb 的文章

Is it the same round or another round of call waiting?
When did you received the call?
I got the letter on 18/5.

己取錄既同學仔,你地會唔會JOIN SUMMER COURSE呀?
JOIN几多星期呀?

原帖由 tseleebb 於 11-5-27 01:12 發表
My boy has just been offered a place in international stream PM today, so happy!  Yeah!

弓起哂

原帖由 littlecook 於 11-5-27 11:52 發表
己取錄既同學仔,你地會唔會JOIN SUMMER COURSE呀?
JOIN几多星期呀?

我地應該唔join啦

We didn't get the call, but just got the letter yesterday.

我都係尋日收到PM K1 OFFER, 仔仔0812, 超細B, 考咗兩次N班, 一次K1, 全部報PM, 全部WAITING.....K1 SEND 回條時有寄埋REQUEST LETTER, N1第一次時唔識冇寫, 第二次無癮又冇寫.........宜家K1有OFFER, 唔知關唔關事呢?
宜家擔心緊追唔追得上, 因為亞仔讀緊維記N班, A-Z都未認到, 數數教到1-5, 哈哈, 但我朋友個仔响KM讀N班, 真係好深 諗起都驚呀

回覆 67# chillio 的文章

Smart boy !! 0812 boy got K1 offer at KM. My boy also 0812 only got PN offer.

Does KM expect kids to know most of the things before hand ?? Is it really hard for PN class too ??

原帖由 babyakambm 於 11-5-27 15:03 發表
Smart boy !! 0812 boy got K1 offer at KM. My boy also 0812 only got PN offer.

Does KM expect kids to know most of the things before hand ?? Is it really hard for PN class too ??

我知中文係會base on PN學過既再配詞語咁教, 佢N班唔淺.

噚晚打開信箱見到劍鳴封信, 厚厚的, 簡直唔相信自己隻眼, 立即入屋比老婆開信, 開心到宜家.

PN syllabus is really hard and they have tests too...

恭喜晒呀!請問呢轉又幾時要交費用呢?

原帖由 elmolly 於 11-5-27 15:09 發表

我知中文係會base on PN學過既再配詞語咁教, 佢N班唔淺.

中文有本字彙冊係會列埋n1時學過的詞彙

原帖由 LL222 於 11-5-27 15:54 發表
噚晚打開信箱見到劍鳴封信, 厚厚的, 簡直唔相信自己隻眼, 立即入屋比老婆開信, 開心到宜家.

好似當年我家爸爸的反應阿!!
弓起哂!!
依家呢度好似有5-6個新同學仔啦,多多指教^_^

原帖由 gromityaya 於 11-5-27 16:25 發表
恭喜晒呀!請問呢轉又幾時要交費用呢?

$3380交9月份學費;
$1853 for books & school bag, shoe bag, birthday party bag, notice bag
$865校服

原帖由 marcuscyrus 於 11-5-27 16:34 發表

好似當年我家爸爸的反應阿!!
弓起哂!!
依家呢度好似有5-6個新同學仔啦,多多指教^_^

多謝哂!
你個小朋友讀K幾?

係咪即係咁呀:
2010年頭報考10/11 N班 WAITING
2010年尾報考11/12 K1 WAITING (最尾5月收!)
2011年頭以大B身份報多一次 N班 WAITING (出左RESULT無几耐?)

我家細囡都係年尾B,但今年開始年尾B已經無得報N班,唔知可唔可以好似你咁,今年尾報K1,明年年頭報N1?

你囝囝係咪好醒架?當日表現如何?
我都希望細囡考到,但佢仲係BB一名呢!
煩教吓路啦!

原帖由 chillio 於 11-5-27 13:28 發表
我都係尋日收到PM K1 OFFER, 仔仔0812, 超細B, 考咗兩次N班, 一次K1, 全部報PM, 全部WAITING.....K1 SEND 回條時有寄埋REQUEST LETTER, N1第一次時唔識冇寫, 第二次無癮又冇寫.........宜家K1有OFFER, 唔知關唔關事 ...

回覆 70# LL222 的文章

我老公同你一樣反應。恭喜!

我其實都好擔心個仔跟唔跟得上,我個係九月仔,都唔知佢到K1可唔可以寫字。請問我要怎樣train up個仔準備K1?謝謝!

原帖由 LL222 於 11-5-27 17:10 發表

多謝哂!
你個小朋友讀K幾?

9月時,哥哥k3,細佬k1
下午班
‹ 上一主題|下一主題