用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 考二級鋼琴
go

考二級鋼琴 [複製鏈接]

小朋友考二級鋼琴果時剛剛6 years old, 昨天收到分紙, 有135分, 好開心..想同大家分享, TKS^^

0    0    0    0

醒目開學勳章

原帖由 ballcat 於 11-6-3 21:57 發表
小朋友考二級鋼琴果時剛剛6 years old, 昨天收到分紙, 有136分, 好開心..想同大家分享, TKS^^

恭喜!
繼續努力!

小朋友考二級鋼琴果時剛剛6 years old, 昨天收到分紙, 有136分, 好開心..想同大家分享, TKS^^

弓起哂,繼續努力!

恭喜哂!請問你的小朋友是幾時考試的?我囝囝5月底也考了二級試,現在在等結果。

他說其中一首考試歌甩了少少,另外考scales時考官叫他彈G Minor Arpreggios,他沒聽清楚,亦沒有等翻譯員翻譯就開始彈了G Minor (melodic),翻譯員立即和他說:"G Minor Arpreggios",他才立即彈回G Minor Arpreggios,不知這樣會否扣掉分數呢?

不用擔心,考官對年紀小的考生特別手鬆,錯少少唔太大影響,有時Aural 同 Sight reading 都會故意出淺D 鬆分!

醒目開學勳章

原帖由 miss321 於 11-6-3 23:46 發表
不用擔心,考官對年紀小的考生特別手鬆,錯少少唔太大影響,有時Aural 同 Sight reading 都會故意出淺D 鬆分!

阿仔5月中考完,等多兩、三個星期就知結果喇…
我都好希望個考官會手鬆多DD!

原帖由 miss321 於 11-6-3 23:46 發表

多謝鼓勵!再等多幾個禮拜就知結果啦!

我囡囡都係五月中考,但sight reading 不淺,彈最尾首考試歌最尾個音囡話細聲咗,因為係pp,唔知考官聽唔聽到?

原帖由 fcbttkw 於 11-6-4 11:21 AM 發表 [url
=http://forum.edu-kingdom.com/redirect.php?goto=findpost&pid=33720345&ptid=2296345][/url]

阿仔5月中考完,等多兩、三個星期就知結果喇…
我都好希望個考官會手鬆多DD!
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

‹ 上一主題|下一主題