用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 叩門面試一問
go

叩門面試一問 [複製鏈接]

考直資同私校的面試都比較難, 請問而家叩門政府學校的面試會唔會都好難? 學校要求係咪都係好高??
   0    0    0    0

唔會好難,都係串英文字,看圖說故事,朗讀簡短中英文句子,有啲學校會用普通話或英文問啲簡單問題,你叫咩名?你今年幾歲?平時喜愛做甚麼?平時誰人照顧你?答問題時最好整句答,例:What is your name? My name is XXX,又有啲學校係5個或10個一組入課室逐個見老師,未到你嘅小孩之前最好安安靜靜坐喺度,就算面試時小孩唔識啲老師,都同人地講聲早晨hello,走時講聲byebye,泊返好張櫈,起碼禮貌方面都攞唔少分,希望幫到你.

咁就閉要串字..一定fail.  邉間要串字呀?

quote]原帖由 jenny_wong 於 11-6-7 19:14 發表
唔會好難,都係串英文字,看圖說故事,朗讀簡短中英文句子,有啲學校會用普通話或英文問啲簡單問題,你叫咩名?你今年幾歲?平時喜愛做甚麼?平時誰人照顧你?答問題時最好整句答,例:What is your name? My name is XXX,又有 ... [/quote]

唔係間間都要串字!邊間要真係唔記得咗,因為上年女兒真係見咗好多間,Sorry...........

會唔會見父母, 會唔會問點解之前唔簡佢呢? 要點答呢?
‹ 上一主題|下一主題