用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 12網聖雅各定係李賜豪
go

12網聖雅各定係李賜豪 [複製鏈接]

邊一間好點?
   0    0    0    0

醒目開學勳章

St. James for sure.
But 李賜豪 is not bad, just St. James is better.

聖雅各
9/9 10 lb 2 oz 9/10 11 lb 8 oz 20/11 12 lb 12 oz 9/12 14 lb

St Jacob of course

原帖由 leo_niuniu 於 11-6-7 16:40 發表
邊一間好點?

舊年升中兩間成績都不錯,但李賜豪小六3班今年縮到2班,前景不知會否再縮甚至...揀St.James'較穩算.

醒目開學勳章 王國長老

回覆 5# redkoni 的文章

講熱門一定係ST JAMES
李賜豪一般唔係12網家長首選, 舊年我仔有幾個同學入左(都唔係第一志願), 讀落COMMENT又唔錯, 人唔多, 老師校長都好關愛, 講得出每一個學生既名, 小朋友有被尊重既感覺
李賜豪都努力上位中, 我見佢好早已經開始操TSA, 又攪好多OPEN DAY觀課果D, 睇黎校長有心攪好間學校

原帖由 Charlotte_mom 於 11-6-8 10:22 發表
講熱門一定係ST JAMES
李賜豪一般唔係12網家長首選, 舊年我仔有幾個同學入左(都唔係第一志願), 讀落COMMENT又唔錯, 人唔多, 老師校長都好關愛, 講得出每一個學生既名, 小朋友有被尊重既感覺
李賜豪都努力上位中, 我 ...

細校都有咁好成績,又受家長歡迎,睇得出學校是很用心,我見佢減咗一班,妄下判斷亂噏添,sorry!

醒目開學勳章 王國長老

吾好咁講, 家長的確一般唔會特別考慮李賜豪, 舊年我仔D同學亦唔係特別心儀佢, 不過派到, 之前參觀印象又OK, 咪讀左, 讀落又感覺唔錯, 所以我都同大家分享下

我仔上年都係派咗入李賜豪(好似係第六志願嚟), 讀咗咁多個月, 真係可以講俾我預期中好, 同真係唔淺亦唔小功課, 小朋友都讀得好開心. 佢小六係兩班, 不過小一又係三班架wor.  最開心係佢每年有一個表演日, 個個有參加學校課外活動小朋友都會上台表演, 司儀除咗一年級之外, 個個級別都有小司儀代表, 成晚全程都係學生嘅舞台嚟, 對佢地嚟講係一個肯定, 自信心都大咗好多, 而我身為家長就好興奮又感動....

We 揀St.James' 較穩算!

原帖由 Anpanmama 於 11-6-7 17:52 發表
St. James for sure.
But 李賜豪 is not bad, just St. James is better.

St James+1
‹ 上一主題|下一主題