用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 協恩中學附屬小學 今年下學期沒有派成績表的家長曰?
go

今年下學期沒有派成績表的家長曰? [複製鏈接]

請問有沒有家長知道情況? Why?Tks!
   0    0    0    0

應該沒有家長日了,是小女老師說的。唔知會唔會有通告呢?其實我都想有家長日,去了解下女兒在學校的情況和成績,可以日後作出改善。不過我都好想知點解冇左家長日,都幾突然。

乜下學期有家長日架咩? 我係舊生, 我嗰代都係一/二月嗰陣有, 七月嗰次係自己拎成績表返屋企架啵!

原帖由 helena2012 於 11-6-18 09:56 發表
應該沒有家長日了,是小女老師說的。唔知會唔會有通告呢?其實我都想有家長日,去了解下女兒在學校的情況和成績,可以日後作出改善。不過我都好想知點解冇左家長日,都幾突然。 ...

我印象中有,上年都有,我記得係派成績表時老師confirm我囡入唔入到H班,每年都係咁

No parents day, no book selling.....

係呀!今年要自己去買書幾麻煩架,我以為最後散學禮個日在學校買書添.點解佢地的行政檢討唔係放暑假先檢討呢?咁可以方便一下我們,唔駛出去撲.

If think positively it is only a coincidence. Or ...... may be the school does not want the parents to have the opportunity meeting together to discuss the DSS issue......
‹ 上一主題|下一主題