用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 組班專區 旺角自組Cambridge Pre-starter class
go

旺角自組Cambridge Pre-starter class [複製鏈接]

本人已經同旺角Jolly English Centre達成共識,可自組小班學習Cambridge Pre-starter course, 為小朋友下一步報考Cambridge starter 做好準備,3-5人即可開班,時間較為彈性,全部由經驗外籍老師任教,因為目前中心Cambridge Pre-starter 課程時間為下午4點,本人較為傾向上午學習英文,效果較好,兒童集中力亦較好。

暑假期間,正是集中精力操練才藝的時機,本人已經幫小朋友報讀了芭蕾舞班和鋼琴班,對於英文班,本人覺得再讀一天或二天均可,如有家長願意參與,請PM我,大家可根據各自情況,共同決定上課時間。

趣嶺英語教育中心 (Jolly English Centre)
趣嶺英語教育中心是香港英語語音協會屬下的教育服務機構。其服務包括:

出版及代理銷售各類英語教材,
    為中小學及各教育中心提供專業的英語課程,這些課程包括語音、劍橋、戲劇、會話和寫作等,
    為全港中小學英語教師舉辦教師專業培訓課程,提供最新近、有效的語音及戲劇英語教學法,
  • 與中外中學和大學合作,舉辦英語學習營,從事學術研究,撰寫教學報告及建議書。

驕人的成就
    第一所將英國Jolly Phonics 引入香港中小學課程的教育。 第一所將語音教學應用在特殊教育領域的教育中心,其教學對像包括痙攣學生和弱智學生。 為香港2009年的新高中課程出版整套英語戲劇教材。 設計全套適合內地學生的語音教材 。
  • 為中小學生出版包含九個級別的語音教材。

謝謝!! 

0    0    0    0
(\~~/) (\~~/)
(~'.'~) (^.^ )
(_(__  (_(__)~ *^-^*

我有興趣, 但PM唔到丫...
請PM到: [email protected]

旺角自組Cambridge Pre-starter class

請問逢星期幾及幾點上堂呢?仲有想問下你小朋友報左邊度學芭蕾舞呀?

原帖由 bearbear00 於 11-6-27 00:40 發表
請問逢星期幾及幾點上堂呢?仲有想問下你小朋友報左邊度學芭蕾舞呀?

上堂時間我地可以自己商量, 本人傾向周日,  可親自陪同小朋友.

另, 我在奧運青苖學習芭蕾舞, 啱啱好完level 1 呀.

原帖由 rean_chau 於 11-6-26 03:07 發表
我有興趣, 但PM唔到丫...
請PM到: [email protected]

已PM俾你, 請查收.

I'm interested. I've sent you a pm. Please let me have more details. Thanks.

各位家長,

最新進展, 近日收到不少家長問詢, 因為是自組,  大家希望價格能否再低一點, 經過與Jolly Phonics商談,  已達成共識,對方接受我們以更優惠的价格自組劍橋Pre-starter 班。3名儿童每人每堂HKD220 元,4 名儿童每人每堂HKD170 ,5名儿童每人每堂HKD150 元, 每堂課時 1 小时 15 分钟,所有老师均為母语為英语的西人。第一节课是半价格85元,  for 1 小时 15 分钟,當是promotion。

暑假是集中學習的好時候,我认为剑桥考试是一个必不可少的步驟, 为升小学作准备。

我的目标是希望參加下一年的 pre-starter 考试, 時間為 7 月,我看過starter 的书,並不容易,因此希望有更多的时间鍊習。鉴于我们是自組班,我们自己可以加入更多元素,例如,添加更多的对话,phonics等。

顺便说一句,我的女兒 4 岁, 9 月讀K2。

如果您有任何查询,请PM我, 或在此留言.

回復 1# 冷暖自知 的帖子

我有興趣。請CHECK PM。THX!

有興趣。請PM。謝謝

回復 9# QQ_MiMi 的帖子

你好QQ_MiMi, 發咗幾次PM給你都失敗,  唔知點解, 可否請你PM我先? 我再回復你?

sorry for inconvenience.

大家好,  我地已經安排本周六下周去中心免費試堂, 一來大家見吓面, 二來對未朲上課細節了解多D.  

如有興趣請PM我,  謝謝!!

我有興趣,但不懂PM,可否先PM我,我再回覆呢?謝!

我有興趣, 本人小朋友4歲, 可以e-mail我嗎

[email protected]
憲泓出世6磅 6個月16磅 10個19磅

我小朋友 4.5歲, 試堂如何呢 ?

原帖由 冷暖自知 於 11-7-13 18:47 發表
大家好,  我地已經安排本周六下周去中心免費試堂, 一來大家見吓面, 二來對未朲上課細節了解多D.  

如有興趣請PM我,  謝謝!!

謝謝各位,  我會PM細節給各位.

一直不能成功PM給有興趣的媽媽, 好像系統有問題, 所以只好在此留言.  

我地一行5位小朋友已經於7/17試過一堂, 係一位女老師教, 但似乎佢不夠經驗, 有D媽媽就覺得程度深咗D, 但想應付starter考試, 唯有慢慢適應, 早做準備。

目前我地有幾位小朋友有興趣繼續上, 全部為升K2女仔, 我地已經同中心傾過,  換另一位較有經驗既老師ALAN, 應該會好D. 佢既時間為15:30PM, 如果時間OK, 請聯絡我, 我地再試多一堂 (所有老師全部係西人,  每堂150, 第一次半價)。

my email [email protected]
‹ 上一主題|下一主題