用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿幼稚園 請教校車/褓姆車?
go

請教校車/褓姆車? [複製鏈接]

我住西九四小龍,宜家都搵緊車,請問各位家長對校車及褓姆車有何意見呀?校車有保障但慢,褓姆車的話,唔知黎太好or鄺生好呢?聽說有些要"過車",大家可以給我一些意見嗎?

Thanks a lot!
   0    0    0    0

回覆 1# lovelinda 的文章

有意外就誰可保?不過校車剛做九龍線,感覺有點混亂;而黎太都做左廿年多,經驗應該豐富,我就信黎太多

thanks for reply!
我都明白,但我問過黎太,佢話要"過車",我就唔係咁想,有無人搭鄺生車, 可否俾意見??

謝謝!!

請問可否pm 黎太資料我呢 ?謝謝

我0地都係西九0既, 已經坐0左一年校車..

之前試過好幾次接佢放學跟校車走... 係天橋見到另一架nanny bus, 有不同校服0既學生, 當中包括spk & spn 仲有0的我不知名0既... 但係架車仲要拉0左大部份窗簾, 比我見到0的小朋友係3個人坐2個位.. 嚴重超載...有咩事保險唔包嫁...

同司機叔叔講開, 佢話有0的nanny bus 係會一架車接好多間學校... 同埋因為佢0地超載, 會拉窗簾, 費事比人見到...

校車初開 - 舊年9月時, 真係有0的混亂, 而家就好好多... 0的姨姨同叔叔都熟晒手, 有時你遲少少都會有得商量... 同埋佢0地無節省成本, 放學西九線 (pm) 係分兩架車嫁... 一架去九龍站同四小龍, 另一架就奧運一區... 等0的小朋友唔好坐0甘耐車....所以阿囡半個鐘就返到屋企...

不過老實講架車都好dun, 我次次坐完都有0的暈... 不過阿囡就一0的事都無...

我都係住四小龍, 之前無打算坐校巴, 依家又想放學坐, 打過去校巴公司, 個叔叔話已經 full 晒啦, 無位....知唔知仲有無其他 nanny bus 可以安排?

thank you thank you.

We live in Mei Foo.  The school bus person said they will pick up the kids at 7am.  It will take 1.5 hours going to the school...it's really very early!!!

原帖由 hihicathk 於 11-8-5 15:48 發表
我0地都係西九0既, 已經坐0左一年校車..

之前試過好幾次接佢放學跟校車走... 係天橋見到另一架nanny bus, 有不同校服0既學生, 當中包括spk & spn 仲有0的我不知名0既... 但係架車仲要拉0左大部份窗簾, 比我見到0的 ...
‹ 上一主題|下一主題