用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

校服一問 [複製鏈接]

請問各位家長,要購買的校服中有一件長袖恤衫及一條長褲,在過去一年穿著的機會多嗎?跟冬季校服的是否不同的?另若預備2套校服、一套運動服是否足夠呢?
   0    0    0    0

原帖由 sui_a 於 11-7-7 18:52 發表
請問各位家長,要購買的校服中有一件長袖恤衫及一條長褲,在過去一年穿著的機會多嗎?跟冬季校服的是否不同的?另若預備2套校服、一套運動服是否足夠呢? ...

冬天就係著果係長褲, 一定要買.
長袖恤衫都係校服, formal function 時智著, 不過一年都著唔到2次, 自己決定啦.

冬季校服係polo恤內加件長袖灰色衫+長褲+萬能校褸.  記得年polo買大年d.

即係長褲同恤衫都要買啦

歡迎有時間黎我o既部落格睇睇 http://hk.myblog.yahoo.com/babyszewai

唔該晒小豆媽﹗
咁條長褲可唔可以等到買冬季校服時先買?兩條長褲夠唔夠?另想問一問,學校既襪質地ok嗎?會唔會好易著到鬆呢?

原帖由 sui_a 於 11-7-18 16:18 發表
唔該晒小豆媽﹗
咁條長褲可唔可以等到買冬季校服時先買?兩條長褲夠唔夠?另想問一問,學校既襪質地ok嗎?會唔會好易著到鬆呢?

梗係冬天先買啦.
不過呢間校服店d質地同cutting都真係 .  必定要帶個仔去試清楚, 如果特肥係可以訂造的.

你果個係女or仔 ?
女唔一定要長褲添, skort入面加legging都得. 好凍先著長褲.
你有冇朋友讀英基/RC ? 同佢地一樣.  
SOCK....冇話come唔come, 因為係一定要著校襪, 冇得choose, 質地ok的. 有d小朋友, 短襪拉到變長襪, 就一定唔come啦.

學校2/F general office出面有個假人show左校服出來, 你可以參考吓.

因為買校服張list度話要買長褲,所以唔清楚係而家買還是買冬季校服時才買,而家清楚晒嘞,唔該晒﹗
襪方面,可能因為而家成日洗,所以都好鬆吓,買五對,一日一對,洗得無咁密,會唔會襟著d呢?但又會唔會多得滯呢?最麻煩係唔可以係街隨便買到囉

原帖由 小豆媽 於 11-7-19 17:37 發表

梗係冬天先買啦.
不過呢間校服店d質地同cutting都真係 .  必定要帶個仔去試清楚, 如果特肥係可以訂造的.

你果個係女or仔 ?
女唔一定要長褲添, skort入面加legging都得. 好凍先著長褲.
你有冇朋友讀英基 ...
‹ 上一主題|下一主題