用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保羅堂幼稚園(北角) 開學了! K1的家長, 小朋友搭校車你們擔心嗎? ...
go

開學了! K1的家長, 小朋友搭校車你們擔心嗎? [複製鏈接]

K1的小朋友9月5號開學啦! 之前讀N時學校近屋企, 所以唔需要搭校車, 而家要過海番學, 校車又要響學校斜路落車, 我有D擔心?
   0    0    0    0

佢地第一次自己行事, 梗係擔心啦.  我地已經同佢講左好多次, 請佢自己小心, 而家開始要佢自己望左有無車, 同我地講左就自己行.  我希望佢會識處理自己的安全.  此終靠自己最好 .

此終仲咁細好難靠晒自己, 同老公商量過後我地打算頭一星期預早少少到學校, 睇睇佢落車同番入學校既程況......

原帖由 amywong9 於 11-8-25 12:42 發表
佢地第一次自己行事, 梗係擔心啦.  我地已經同佢講左好多次, 請佢自己小心, 而家開始要佢自己望左有無車, 同我地講左就自己行.  我希望佢會識處理自己的安全.  此終靠自己最好 . ...

我囝囝之前讀N班都係搭校車返學,佢好鐘意搭校車,佢話可以睇風景。之前間學校有老師跟車,仲有老師同佢地唱歌同派汽球,所以我囝囝到而家都好鐘意坐校車,佢聽日就坐校車喇!

其實不用太擔心的,此校的小朋友,每當有小朋友上校車/落校車,會有好多老師出來幫忙的。

原帖由 yeungyeung88 於 25/8/2011 09:35 發表
K1的小朋友9月5號開學啦! 之前讀N時學校近屋企, 所以唔需要搭校車, 而家要過海番學, 校車又要響學校斜路落車, 我有D擔心?
‹ 上一主題|下一主題