用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 分享女兒學習成果
go

分享女兒學習成果 [複製鏈接]

我女升4年級, 中文作文好差, 所以暑假就幫她搵地方學, 最後係馬鞍山報了, 上到第4堂, 已明顯進步了很多, 識運用詞語, 成語. 亦自己構思多左, 唔洗成日同我講唔知寫什麼.
見到佢進步真係好開心, 佢話現見到作文題目後, 自然就會諗到個大意點寫. 開學後都要keep住學.
   1    0    0    0

原帖由 elok 於 11-8-25 11:17 發表
我女升4年級, 中文作文好差, 所以暑假就幫她搵地方學, 最後係馬鞍山報了, 上到第4堂, 已明顯進步了很多, 識運用詞語, 成語. 亦自己構思多左, 唔洗成日同我講唔知寫什麼.
見到佢進步真係好開心, 佢話現見到作文題目後 ...

睇多啲課外書都好有幫助!

回覆 2# elok 的文章

請問可否PM 我馬鞍山間中心的資料啊?

網友EVIEPA的『由中文作文講起』值得參考。

http://forum.edu-kingdom.com/vie ... mp%3Bascdesc%3DDESC

原帖由 ok_ko 於 11-8-25 17:32 發表
網友EVIEPA的『由中文作文講起』值得參考。

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2272968&extra=page%3D2%26amp%3Bfilter%3D0%26amp%3Borderby%3Dreplies%26amp%3Bascdesc%3DDESC

簽名被屏蔽

pls pm me the centre details, thanks

Hi elok,

我都想知間補習社叫什麼名字, 請 pm 我 !

KelvinMaMa

成日都有人話去邊間學好!然後個個家長要pm!真係几似廣告!

Ha Ha,

我唔係做妹架, 我只是想知是邊間, 因為我都是住新界區, 聽了都會自已分析吓 !

原帖由 whywhywhywhy 於 11-9-2 13:51 發表
成日都有人話去邊間學好!然後個個家長要pm!真係几似廣告!
‹ 上一主題|下一主題