用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 2011-2012 K1上午幼勇班大招集!
go

2011-2012 K1上午幼勇班大招集! [複製鏈接]

各位媽媽們,我哋的小朋友會三年都一齊返學讀書,不如大家相認一吓啦!
我嗰個係女,楊芍婷!
   0    0    0    0

Hi, Suklaic,
很高興認識你, 我個仔同你囡囡一班,又係上午幼勇班, 叫Jacky. 9月2 日見.
你仔仔好似今年讀禮小小一,難吾難考? 同時今日我問過下老師幼稚園3年可否銜接禮小的小一,老師都係講佢地會盡力幫小朋友,你有無什麼分享?因為學校係一間很好的學校,可能學術相對淺,我地要點幫個小朋友?

原帖由 suklaic 於 11-8-26 23:32 發表
各位媽媽們,我哋的小朋友會三年都一齊返學讀書,不如大家相認一吓啦!
我嗰個係女,楊芍婷!

Hi~ 大家好!

我仔仔都係幼勇班,仁愛組 (朗言)
很高興認識你們.

請多多指教!

Hi~ 大家好!

我仔仔都係幼勇班,仁愛組 (朗言)
很高興認識你們.

請多多指教!

hello, 大家好, 我地係喜樂的日希, 期望仔仔有愉快的3年幼稚園生活 !!
不如在 facebook 開個 group, 好嗎 ?

Hi, 大家好, 我囡囡叫梁蔚翹都係幼勇班,
和平組,
好開心可以係這裡認識大家, 我哋會唔會在星期一的中秋節party見到面呀!

祝:中秋節快樂!

Hi~ 大家好!

你地有沒有去昨天的"中秋慶祝會" ?
哇~ 好熱鬧呀,有中秋食品,又有遊戲玩,好可惜還差一個遊戲就全部完成,但朗言已經好倦了,要回家休息...

各位小孩都開學了一周多,習慣在KRS上課嗎?老師說上午班都很好,暫時都沒有問題,個個都很乖,可能都是返慣學,適應力很強喔~

hi. 各位今個星期六會開家長會喎, 到時我哋大家相應一下呀!!!!

回復 3# peggy8422 的帖子

你好呀,我個女都係和平組,楊芍婷!

好呀,但要乜嘢名?同埋點樣係FB同你哋相認呢?
原帖由 yeungyeungma 於 11-8-30 22:58 發表
hello, 大家好, 我地係喜樂的日希, 期望仔仔有愉快的3年幼稚園生活 !!

hello, 等咗咁耐終於有個CHAT
我囝係喜樂組, 李捷希
好高興認識大家

日希媽咪您好,

我係捷希媽咪, 坐係日希隔離個同學仔。

真對不起, 星期五捷捷攞咗日希個毛巾盒返屋企, 問極捷捷點解要攞唔係自己既物件, 佢點都唔肯講, 激死我!

星期一還番比你, 毛巾我已洗乾淨, 請多多見諒

原帖由 yeungyeungma 於 11-8-30 22:58 發表

回復 1# kkcc 的帖子

mug 有 d 咁既事?  我工人冇話比我知冇左毛巾.  其實都好正常, 開學開頭總會是混亂點. 可能是老師放落捷捷書包都不定啦. ... 日希媽咪.

回復 4# suklaic 的帖子

我諗住等下,看看有冇人整 law. 又見冇 mug 回應, 驚冇人join.....我都未試 create group, 要研究下....

Dear all, pls join the group in facebook !!

https://www.facebook.com/groups/270631372959595/#!/groups/270631372959595/

各位, 唔好意思, 入嚟打擾一下

我仔係下午幼信班的, 嚟緊星期五係開生日會嘅重要大日子,. 因為佢有份做主角...

想請教各位, 除咗準備食物(學校通告上的)外, 你地會唔會為小朋友準備小禮物俾其他同學仔呢?

請覆, 謝謝

多謝你楊楊媽, 係fb真係方便好多.

自從有咗facebook的群組後, 我都已絕跡bk啦!

原帖由 suklaic 於 11-10-4 08:18 發表
多謝你楊楊媽, 係fb真係方便好多.
‹ 上一主題|下一主題