用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 又一村學校 全日班究竟是上足12個月定11個月?
go

全日班究竟是上足12個月定11個月? [複製鏈接]

如題! 有無舊生媽咪知道? 我報學校時,有參考下面條link係講全日班是返12個月(2010-2011), 但係我剛收的通告只有11個月(八月至六月)
http://www.chsc.hk/kindergarten/tc/schooldetail.asp?ID=931
   0    0    0    0

往年全日班一直都係返12個月學, 係7月同8月會放一個星期左右假期, 所以係交足12個月學費, 我見今個年度只交11個月學費, 都有打電話問過學校, 學校話明年7月會早放暑假, 可能只需要返頭一個week左右, 跟住就放假, 好似話有唔少全日班家長反映話暑假太短喎.  Anyway, 交11個月學費 (由8月到6月), 都合理嘅, 咁7月都放暑假啦.

唔該晒. 我都明白好難滿足唔同既家長. 我係全職媽咪, 一心稔住比佢返足12個月.
咁學費算唔算加左好多呀?我知以全年計唔係加好多, 但返少個月, 由3,350變到3,800, 加左十幾個%.....

咁我又無認真去計, 扣埋學劵係貴左少少, 但overall應該係平左, 因為今個年度只交11個月.

是的overall是平左因為學卷也多了2000蚊呢.
‹ 上一主題|下一主題