用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘官立小學 讀九官而又住將軍澳有無未搵到保母車架? ...
go

讀九官而又住將軍澳有無未搵到保母車架? [複製鏈接]

王國長老

0    0    0    0

王國長老

我打番學校問佢地比我既電都只行西貢唔行將軍澳綫,成間學校先提供到27位~

其實將軍澳有好多學生,以我所知以前前校車公司提供兩條線,但上年轉了新校車公司就得番一條,及後我知有好多家長投訴校車服務差,結果唔搭校車改為自己接送.

我要坐地鐵轉站先有...

May I ask how's your comment after chosen  九官 ? I also live in TKO and plan to enroll in the coming year....

have you find the  保母車 ? It;s look have problem in the transportation..

Did you still think it's worth  ?

我想問打比梁主任真係有用嗎?

校車問題打俾梁主任係無用架!
最好直接打俾校長或勞副校長,問題通常得以直接解決!
如果想搵另一個余副校長幫手,就最好through家教會黃太,由佢開聲余副校就會好快同好願意幫手攪掂。
唔係話梁主任唔幫手,只係佢都要問上頭,所以倒不如自己搵高層咪直接好多,係咪?

我好認同你講既說話,要搵余副校解決問題,就必須through家教會黃太,咁就一定有人解決。好多家長都議論緊今屆家教會選舉都係余副校內定黃太做主席,結果就下星期揭曉,如果屬實這個就係一個唔公平既選舉,大家惜目以待啦!

校車問題, 我知道學校只是中間人黎啫, 我又唔信校車公司有生意唔做!

[我好認同你講既說話,要搵余副校解決問題,就必須through家教會黃太,咁就一定有人解決。好多家長都議論緊今屆家教會選舉都係余副校內定黃太做主席,結果就下星期揭曉,如果屬實這個就係一個唔公平既選舉,大家惜目以待啦!]

家教會唔係應該代表家長反映意見, 搵委員幫手應該很正常, 我也想過參選, 但又怕冇票會好瘀. 還是支持肯出黎d人。今時今日,我又唔相信選舉可以內定, 學校一定唔會噤苯做呢d嘢,如說內定不如說黃太實在太多fans.如果您想做主席也可出來參選! 唉!既然有人代表咪好囖.

Chan8888 如果您參選,相信一定好多人支持您!我連參選勇氣都沒有,而且小朋友也快畢業,所以很佩服各位肯站出來的委員!正如您說大人要做好榜樣,多多怨言不如努力,看家長就可以知道小朋友的模樣,相信您的小朋友一定是正面積極的好學生!!

回復 1# sisigaga 的帖子

又不是老師,又沒人工又要用付出時間,多謝!

‹ 上一主題|下一主題